Comunitat Valenciana

‘À.’ serà el nom de la nova televisió pública valenciana i es pronunciarà ‘À punt’

  • Ha sigut triada després d'analitzar les 82 propostes que s'havien presentat al concurs públic.
  • L'agència Aftershare, propietat del conegut publicista Risto Mejide, s'ha imposat als seus rivals.
  • El Consell Rector ha explicat els quatre motius que li han portat a decantar-se per aquesta opció.
Sede de RTVV en Burjassot (Valencia).
Sede de RTVV en Burjassot (Valencia).
EUROPA PRESS
Sede de RTVV en Burjassot (Valencia).

La nova radiotelevisió valenciana es dirà À. i es pronunciarà "à punt", segons s'ha acordat en la reunió del consell rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de comunicació celebrada aquest dimecres. Aquesta proposta ha sigut triada després d'analitzar les 82 propostes que s'havien presentat al concurs públic per a triar el nom de la nova televisió pública valenciana.

L'agència Aftershare, propietat del conegut publicista Risto Mejide, s'ha imposat als seus rivals i s'encarregarà, a més, de desenvolupar la proposta d'imatge gràfica, al costat d'Estudi Menta i Dídac Ballester. La seua companyia ha resultat també triada per a aquesta labor, per a la qual es van presentar al concurs 34 empreses del sector.

El Consell Rector ha explicat els quatre motius que li han portat a decantar-se per aquesta proposta. “La lletra A està inclosa en el nom de les tres províncies que integren la Comunitat Valenciana, l'A és la primera lletra de l'abecedari, és l'inici, començar de zero, inaugura alguna cosa nova”, destaquen. 

Segons l'organisme, “esgotat el criteri de nombres, s'ha triat la primera lletra”. Finalment, l'aparició de l'accent obert, asseguren, respon al fet que “la à tònica en valencià és un tret característic de la nostra llengua”.

En la mateixa reunió, el Consell Rector del nou ens públic ha acordat nomenar a Empar Marco Estellés com a directora general de la Societat Anònima de Mitjans de Comunicació de la Comunitat Valenciana, qui ha pres ja possessió del seu càrrec.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento