Comunitat Valenciana

Milers de persones es manifesten a València per la igualtat real i les dones refugiades

  • Els assistents han recordat a les dones migrants sota el crit 'Dona i refugiada doblement maltractada'.
  • La convocatòria ha concentrat a partits polítics, part del Govern valencià i associacions.
  • Ha transcorregut amb normalitat a excepció d'un xicotet altercat produït per un indigent que aparentava estar ebri.
Manifestación multitudinaria en València por el Día Internacional de la Mujer
Manifestación multitudinaria en València por el Día Internacional de la Mujer
EUROPA PRESS
Manifestación multitudinaria en València por el Día Internacional de la Mujer

Milers de persones han participat en la manifestació d'aquest 8 de març, amb motiu del Dia Internacional de la Dona, per a recordar a les dones migrants sota el crit 'Dona i refugiada doblement maltractada', reclamant protecció internacional a refugiades que "pateixen discriminació en el seu país d'origen, agressions sexuals i físiques durant el trajecte i són víctimes del racisme en els centres d'internament".

En aquests termes ho ha explicat la portaveu del Moviment Feminista de València, Mireia Biosca, durant la manifestació que ha concentrat a partits polítics, part del Govern valencià i associacions, com 'Femme Solidaritat', l'Associació de Dones Separades i Divorciades, el Col·lectiu 'Dones de Silla', l'Associació de Estibadores Portuàries i l'Associació Alanna contra la violència de gènere, entre uns altres. La concentració ha començat en els jardins del Parterre de la capital valenciana a les 19.30 hores, i ha recorregut el carrer Colón, fins a l'Estació del Nord, la Plaça de l'Ajuntament i de la Reina, fins a arribar a la Plaça de la Verge. 

El Moviment Feminista de València, que ha encapçalat la manifestació sota el lema 'Dones lliures i al voltant d'un món sense fronteres', ha expressat la seua "repulsa cap al capitalisme i el feixisme instal·lat en la Unió Europa en aconseguir alienar les consciències de les classes populars fent creure que la migració és el principal problema". 

Sobre aquest tema, Biosca ha recordat a les dones migrants o refugiades, "obligades i invisibilitzades", que són utilitzades com a "monedes de canvi" i són "víctimes del racisme i la discriminació dels centres d'internament de persones estrangeres", als quals ha demanat el seu tancament per ser "vertaders fossats negres dels drets humans".

Durant el recorregut s'ha escoltat el clam de la gent amb el so de tambors i grups de dansa, al temps que s'han anat cridant lemes en favor del moviment feminista com 'Dona treballadora, doble lluitadora', 'Visca, visca, visca, la lluita feminista', 'Cap agressió sense resposta', 'Són drets, no privilegis', o 'Dona feminista, terror del feixista'. 

La vicepresidenta del Consell i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha assistit a la mobilització i ha reivindicat "una igualtat real", ja que "encara tenim una bretxa salarial que fa que les dones cobrem un 25% menys que els homes", ha afegit. 

"Encara tenim sostres de cristall que fan que les dones no puguen accedir a llocs de direcció en les empreses i encara anem a les entrevistes de treball i ens pregunten si tenim projectes de maternitat", ha denunciat la vicepresidenta. 

Finalment, la multitudinària manifestació ha transcorregut amb normalitat a excepció d'un xicotet altercat produït per un indigent que aparentava estar ebri i que ha començat a insultar als assistents a la marxa, segons han indicat fonts policials.

Campaña #IgualtatReal

La campanya que ha coordinat la Generalitat en 2017 per a commemorar el Dia Internacional de la Dona s'ha centrat entorn del concepte de "la igualtat real", mostrant algunes situacions quotidianes a les quals moltes dones s'enfronten cada dia, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

D'aquesta manera, els membres del Govern valencià ha participat en aquesta manifestació portant una pancarta en la qual es podia llegir el lema d'aquesta campanya: '#IgualtatReal. La igualtat és un dret, implica't'. 

Igualment, la vicepresidenta ha incidit que la violència de gènere és "l'expressió més brutal de les desigualtats entre dones i homes" i ha recordat que en el que va d'any ja han sigut assassinades tres dones a la Comunitat. Per açò, ha tornat a manifestar que el "objectiu número 1" del Consell és acabar amb la desigualtat i amb una violència que, segons Oltra, "dia a dia amarga la vida a milers de persones i milers de dones" a la Comunitat Valenciana.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento