Comunitat Valenciana

València en Comú celebra este cap de setmana una assemblea reconstituent al costat d'Ara Madrid i Barcelona en Comú

  • València en Comú (VALC) celebra este divendres i dissabte 10 i 11 de març una assemblea reconstituent amb l'objectiu de "pensar, reflexionar, trobar i construir", al costat de representants d'altres formacions locals integrades en Podem com Barcelona en Comú, Ara Madrid, Castelló en Moviment i Marea Atlàntica (la Corunya).

El grup municipal de VALC en l'Ajuntament de València ha organitzat este fòrum dos anys després de la seua engegada com a plataforma ciutadana al setembre de 2014. La trobada tindrà lloc a València en l'Associació Veïnal i Cultura Tres Forques, segons ha informat la direcció en un comunicat.

Des de la seua creació, VALC "es va constituir com a partit instrumental, va organitzar una campanya electoral vertiginosa i va aconseguir tres regidors a València i un diputat provincial en les últimes eleccions municipals", recorden des de la formació local.

Després d'organitzar-se en comissions, plenaris i assemblees, en la plataforma municipalista "hi ha hagut consensos i disensos, acords i disputes i crisis diverses". Esta situació, ha posat en relleu per a VALC "la necessitat de celebrar esta assemblea reconstituent i repensar-nos a fons".

En este sentit, la formació ha apuntat com a objectius d'esta assemblea "generar un espai de reflexió i debat, implicar tant a les persones que formen part de València en Comú com a la ciutadania compromesa en un projecte municipalista plural i repensar, consensuar i decidir entorn dels pilars fundacionals de la plataforma, que són l'ètica, l'organització i l'acció política".

CONSULTA OBERTA

Per a este fòrum sota el lema #ConstruirenComú, VALC ha seguit un procés que va arrancar amb una primera fase d'elaboració de propostes per al debat. Tots els documents rebuts s'han pujat a la pàgina web www.valenciaencomu.org/es/ para la seua consulta i la seua anàlisi va culminar diumenge passat 5 de març.

La segona part és la pròpia assemblea d'este cap de setmana, per a la qual la formació ha previst "una facilitació participativa, col·laborativa i basada en la transformació de conflictes amb la finalitat d'afavorir la reflexió, el treball col·laboratiu i la generació de consensos".

DEBAT ÈTIC I POLÍTIC

L'assemblea reconstituent de VALC començarà les 18.00 hores d'este divendres amb una sessió en la qual s'abordarà el bloc ètic, mentre que el component polític es debatrà el dissabte 11 de març després que, a les 11.00 hores, intervinguen els representants de Barcelona en Comú, Marea Atlàntica, Castelló en Moviment i Ara Madrid.

Seguidament hi haurà una pausa per a un menjar de germanor a les 14.30 hores i, dues hores més tard, la plataforma debatrà el bloc organitzatiu.

La tercera fase serà la de la votació de les propostes debatudes en l'assemblea presencial, una votació telemàtica en la qual podran participar totes les persones inscrites en el cens de València en Comú. Els interessats podran registrar-se fins a diumenge que ve 12 de març i la votació final serà del dimarts 21 al dijous 23 d'este mes.

Des de València en Comú confien que esta iniciativa "servisca per a reforçar i rellançar la plataforma municipalista fins a les pròximes eleccions municipals" de 2019.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento