Comunitat Valenciana

Marí (Cs) veu un "xantatge" la retirada de la votació del CJC en les Corts i no canviarà el seu candidat

  • VALÈNCIA, 8 (EUROPA PRESS)
Alexis Marí
Alexis Marí
INMA CABALLER/CORTS VALENCIANES
Alexis Marí

El portaveu de Ciutadans (Cs) en les Corts Valencianes, Alexis Marí, ha qualificat d'"inaudit" i "xantatge" la retirada de l'ordre del dia del ple d'este dimecres de la votació dels membres del Consell Jurídic Consultiu (CJC), a petició del grup socialista en considerar que s'incomplix l'article 178.1 del propi reglament de la Cambra, en el qual s'establix que en les propostes dels grups parlamentaris per a cobrir les vacants en els òrgans estatutaris s'ha de garantir una composició paritària d'hòmens i dones, perquè hi havia majoria de candidats hòmens.

"Entenem que és totalment inacceptable esta situació i nosaltres no anem a sotmetre'ns a este tipus de xantatge i no anem a canviar el candidat", ha remarcat Marí als mitjans de comunicació en els passadissos dels Corts després que el ple haja decidit este dimecres retirar de l'ordre del dia la votació dels membres del Consell Jurídic Consultiu (CJC), amb els vots a favor de PSPV i Compromís i les abstencions de PPCV, Podem i Ciutadans (Cs).

Per a Marí, el bloqueig de l'elecció dels membres del CJC és "inaudit" perquè "després de passar més de tres mesos per a intentar configurar amb acord el nou CJC, ahir dimarts a les 19.00 hores el PSPV retira la proposta per a l'ordre del dia del ple". Ningú es va donar compte fa tres mesos que la proposta de Podem, PP i Cs eren hòmens?", s'ha preguntat.

A més, ha indicat que la proposició de llei de modificació de les lleis regulatòries de les institucions de la Generalitat per a garantir la paritat de gènere en els seus òrgans de Compromís "no era condició sine qua non" per a dur a terme la votació. "Podíem haver aprovat hui la configuració del CJC i posteriorment haver parlat de la proposició de llei que presentava Compromís", ha puntualitzat.

En este sentit, ha manifestat que si ell fora el síndic del grup parlamentari de Podem (Antonio Montiel) "parlaria seriosament amb el portaveu del PSPV, Manolo Mata i li diria que: o açò ho arregles en un període curt de temps o el Consell se'n va per l'aire perquè és inacceptable". "Nosaltres no anem a sotmetre'ns a este tipus de xantatge i no anem a canviar el candidat", ha remarcat.

Preguntat sobre per què el seu candidat és un home, Marí ha assenyalat que ningú els va dir que havia de proposar una dona, al mateix temps que ha remarcat que la seua formació "qualifica les persones pel mèrit i la capacitat".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento