Comunitat Valenciana

Francis Montesinos recorre quaranta anys d'art en el teixit en la seua primera exposició en una galeria

  • La Galeria Cuatro de València inaugurarà este dijous l'exposició 'Francis Montesinos. Epifania del llenguatge interior', en la qual mostra, per primera vegada en un espai d'estes característiques, les imatges amb la qual el modista ha construït durant quaranta anys el seu univers en la moda i que ha intentant plasmar "apropiant-se" dels teixits amb el seu art.
Francis Montesinos recorre la seua iconografia en una mostra en Galeria Cuatro
Francis Montesinos recorre la seua iconografia en una mostra en Galeria Cuatro
CONTEXTO COMUNICACIÓN
Francis Montesinos recorre la seua iconografia en una mostra en Galeria Cuatro

La selecció, que es podrà visitar fins al pròxim 27 de març, proposa "un extens recorregut per tota la faceta creativa de Montesinos" i, a més, oferirà la possibilitat de comprar els esbossos i teles que en el seu moment "li van alçar al més alt del reconeixement en el panorama internacional amb majúscules dels millors dissenyadors del món", destaca la galeria.

Es tracta d'una exposició "molt completa" -integrada per 49 esbossos i teles- guiada i comisariada per José Lapasió, que intenta "mantindre un caràcter purament artístic que ens acoste una mica més a eixe univers íntim que embolica el procés creatiu del dissenyador valencià".

Amb esta primera exposició en una galeria d'art, Francis Montesinos fa una panoràmica -"ni exhaustiva ni definitiva, afortunadament", precisen els responsables del projecte- per la iconografia amb la qual ha construït el seu univers al llarg d'estos més de quatre dècades d'ofici de moda.

L'estampat dels teixits amb els quals dissenya les seues propostes està sempre carregat de significats personals. Des dels afectes fins a les premonicions, els combinats de colors, figures, grafiti, són un senyal d'identitat de la marca Montesinos.

I és, sempre, afigen, el resultat d'un procés creatiu purament pictòric -o dibuixístic-, que abasta diferents tècniques i estils: des del figurativisme fins a l'abstracció, des del retrat fins al paisatge, des de la fotografia o el collage fins al grafiti.

Ara, les seues obres "colorides i sentimentals", s'oferixen a la contemplació i a l'esbarjo de l'observador curiós sobre el seu suport natural, la tela, però en un format que suggerix la voluntat del creador per transcendir l'essència comunicativa d'estos dibuixos per a fixar, en un altre ordre de coses, tot el seu llenguatge gràfic.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento