Comunitat Valenciana

Podem exigix "valentia" i interlocució al Consell contra la violència masclista i Puig demana unió més enllà de partits

  • VALÈNCIA, 8 (EUROPA PRESS)

El portaveu de Podem en les Corts, Antonio Montiel, ha alertat el president de la Generalitat, Ximo Puig, que "el seu projecte corre el risc d'allunyar-se del carrer" en matèria d'igualtat i lluita contra la violència de gènere, per la qual cosa li ha reclamat una major interlocució amb la societat civil i "valentia i imaginació" en eixa lluita, mentre el cap del Consell ha respost que "fa falta ara més que mai una gran aliança en la societat per véncer el terrorisme masclista", que ha d'"unir més enllà de qualsevol opció partidària".

Montiel ha preguntat en la sessió de control al 'president' en les Corts sobre les mesures del Consell per a previndre i detectar la violència masclista, així com per l'atenció integral de les víctimes, i ha recalcat que la societat ja no vol guardar minuts de silenci, sinó "fer soroll", al mateix temps que ha lamentat que algunes de les reflexions de Podem sobre esta qüestió no han sigut preses en compte pel Consell.

Ha recordat que en l'Acord del Botànic se cita la reversió de la gestió privada dels Centres Dona 24 hores mentre el passat mes de febrer s'ha vol a autoritzar, i ha alertat que "hi ha una cosa pitjor que l'encabotament, la deficient interlocució" amb les associacions que lluiten per la igualtat i contra la violència masclista.

"La lògica burocràtica pareix haver-se imposat inexorablement a la sensibilitat política, al compromís social que des de l'Acord del Botànic hauria d'estar orientant l'acció del Consell", ha dit Montiel, que ha preguntat a Puig si creu que es pot mantindre eixa lògica en esta lluita.

També ha advertit que "hi ha una cosa més perillosa que ser lent per a desxifrar la veu del carrer i és el complex d'autoritat que ataca alguns polítics, que creuen que per ser votats són més savis que el dia d'abans de les eleccions" i ha criticat que a col·lectius socials se'ls conteste en document oficial amb referències a projectes d'ordres, atés que suposa caure en "una prepotència perillosa".

Al seu parer, el pacte institucional contra la violència de gènere "no és suficient" i després de referir-se Puig al crit 'Ja n'hi ha prou' com a unió dels espanyols enfront del terrorisme d'ETA, Montiel ha recordat que va suposar una victòria però perquè es va implicar a la societat civil.

UN PACTE SOCIAL

El president, per la seua banda, ha incidit que el gran repte de la societat és acabar amb "el terrorisme masclista", ha lamentat les tres víctimes a la Comunitat en els últims temps i ha remarcat que estos assassinats omplin de "dolor, de ràbia i de vergonya".

"Fins que no acabem amb els assassinats de dones no serem una societat avançada", ha insistit Puig, que ha remarcat a Montiel que el Consell farà tot el que estiga en la seua mà per a acabar amb esta violència.

En este punt, ha precisat al síndic de Podem que el pacte que proposa contra la violència masclista és "un pacte social" perquè "acabar amb la violència masclista no es pot decretar, no es pot fer amb una llei, cal teixir una gran aliança social començant per l'educació".

Així mateix, ha asseverat que no es creu posseïdor d'eixa "saviesa" a la qual ha fet referència Montiel durant la seua intervenció i ha subratllat que sempre tracta d'exercir l'autoritat "amb absoluta humilitat".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento