Comunitat Valenciana

Valencianisme, lluita contra la corrupció i baixada d'impostos, eixos del congrés del PPCV

  • Crearan "una escola de formació" d'afiliats i càrrecs per a aprofitar el temps en l'oposició "per a preparar-se per a quan recuperem la Generalitat".
  • Assenyalen que es tracta de recuperar el suport social que va perdre el PP en haver "hagut de posar en marxa mesures complicades".
  • El PP presenta "un al·legat a la totalitat" de les "prohibicions, limitacions i imposicions" del Consell.
Presentació de les ponències al Congrés del PPCV
Presentació de les ponències al Congrés del PPCV
EUROPA PRESS
Presentació de les ponències al Congrés del PPCV

Les ponències que es debatran en el XVIII Congrés del PPCV, que se celebrarà l'1 i el 2 d'abril, plantejaran una "actualització total" del seu ideari polític des d'un "nou valencianisme", un "blindatge" enfront de la corrupció i una baixada de l'impost de successions entre altres taxes.

Així, ho han avançat este divendres el president del Comité Organitzador del Congrés Regional del PPCV, Jorge Bellver, i els coordinadors de les ponències Econòmica, Social i d'Estatuts, Rubén Ibáñez, Juan Ramón Adsuara i Loreto Cascales, en la presentació de les tres ponències que portaran al congrés.

Els afiliats podran enviar les seues esmenes a estes ponències, que es penjaran des de la vesprada d'este divendres en la pàgina web del PPCV, del 2 al 15 de març, segons ha explicat Bellver.

Sobre este tema, la coordinadora de la ponència dels Estatuts interns, 'La ruta del nou PP', Loreto Cascales, ha destacat que es tracta d'una document "molt interessant i innovador" que va a permetre al partit "afrontar els pròxims anys amb garanties d'èxit".

Així, ha assegurat que se'n va a "blindar el PP front a la corrupció" perquè "els casos que hi ha hagut en el passat no tornen a produir-se". Per a açò, s'ha establit un codi ètic "dels més estrictes a l'àmbit nacional" però vinculat a l'aprovat pel PP, que exigirà als càrrecs polítics "exemplaritat, honradesa i vocació de servici a la població".

Alhora, es procedirà a una "excel·lent selecció" de personal per a ocupar càrrecs orgànics i en les administracions. El PP crearà "una escola de formació" d'afiliats i càrrecs per a aprofitar el temps que estan en l'oposició "per a preparar-se per a quan recuperem la Generalitat". Finalment, es fixa un pla de prevenció contra la corrupció que permetrà detectar comportaments inadequats i eliminar-los, amb el compromís a més de compliment de la normativa.

El nou valencianisme que defenen es basa "en l'orgull de ser valencians" i en què no hi haja diferències en funció del territori en el qual es visca. D'esta manera, ha recalcat que el PP vol "fer més amb unitat" enfront del "Govern del Titànic", que en 20 mesos "ha dividit la societat valenciana i crea guerres que no porten a cap lloc".

Cascales ha assenyalat que es tracta de recuperar el suport social que va perdre el PP en haver "hagut de posar en marxa mesures complicades" amb "un ideari adaptat a la realitat" amb 10 punts de treball entre els quals es troben la família, els sectors productius, la joventut, la transparència o l'ajuda a les persones que més ho necessiten.

Ruta de les oportunitats

Per la seua banda, el coordinador del document econòmic 'La ruta de les oportunitats', Rubén Ibáñez, ha recalcat que el PP presenta "un al·legat a la totalitat" de les "prohibicions, limitacions i imposicions" del Consell i planteja "una visió liberal de llibertat i generar oportunitats".

Per a açò, defenen una reducció "profunda" de l'Administració. "Es tracta d'alliberar de greix per a posar múscul a l'Administració", ha recalcat. A més, plantegen "un canvi profund en la política fiscal" amb una reducció d'impostos, especialment el de successions perquè deixe de ser "una càrrega més per a tots els valencians".

A més, es plasmarà per escrit "el paper reivindicatiu" que "sempre" ha tingut el PP per a reclamar un finançament autonòmic i local i majors inversions per a la Comunitat".

D'esta manera es dóna suport a la iniciativa empresarial de la Comunitat Valenciana perquè "ha de deixar de ser un territori d'expulsió d'inversions, sinó el centre de les inversions". Per açò, s'estableixen mesures d'ocupació, per als autònoms, pimes, sectors productius que "han estat abandonats el Consell, a la indústria i "una aposta pel turisme com a sector prioritari".

Finalment, el coordinador de la 'La ruta de les persones', la ponència social, Juan Ramón Adsuara, ha explicat que es basa en tres eixos trasversals: la justícia social basada en l'equitat i en la igualtat d'oportunitats de tots els valencians; les persones en el centre de totes les polítiques que desenvolupe el PP, i el principi de subsidiarietat per a arribar on les famílies no poden.

Així mateix, este document té quatre blocs: família, majors i infància; sanitat; educació i formació i benestar social, igualtat i innovació social. A més, es plantegen respostes d'acció a la gestió diària.

Adsuara ha destacat que s'han mantingut reunions amb ONGs, fundacions el tercer sector i tingut en compte els informes del Síndic de Greuges per a la redacció d'este document, que és "la política social que demanda tota la societat valenciana".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento