Comunitat Valenciana

El Servef assegura estar "en permanent diàleg" amb Agevalcee per a trobar solució als centres sense subvenció

  • El Servici Valencià d'Ocupació i Formació (Servef) ha assegurat este dijous que ha incrementat durant esta legislatura en més de quatre milions d'euros la partida destinada als Centres Especials d'Ocupació (CEE) i ha afegit que està en "permanent diàleg" amb l'associació Agevalcee per trobar una solució a aquells que s'han quedat sense subvenció.

Segons ha assenyalat en un comunicat, si en 2014 se'ls va concedir a estos centres ajudes per 18,3 milions d'euros, en 2016 es va augmentar fins als 22 milions d'euros, una quantitat que demostra "l'especial sensibilitat d'este Consell per fomentar l'ocupació entre les persones amb diversitat funcional", ha indicat.

Així ho ha indicat després que l'Agrupació Empresarial Valenciana de Centres Especials d'Ocupació (Agevalcee) anunciara este dimecres que interposarà un recurs contenciós-administratiu contra el Servef davant els impagaments d'uns 14 milions que l'organisme, dependent de la Conselleria d'Economia, acumula des de 2016 amb este tipus de centres. Segons les seues dades, la situació ha portat al tancament a quatre d'ells.

Davant esta denúncia, el Servef ha apuntat que els Centres Especials d'Ocupació reben prop del 60% de tots fons destinats a foment de l'ocupació a col·lectius vulnerables, que ascendix a 38 milions d'euros. La resta de subvencions de foment d'ocupació van destinades a altres col·lectius "de difícil inserció" com a jóvens o aturats de llarga durada i uns altres en risc d'exclusió social.

Segons el Servef, estes ajudes "han permès que els centres especials d'ocupació contracten 5.701 persones amb diversitat funcional, 400 més que l'any passat, una xifra que s'ha aconseguit gràcies a l'esforç pressupostari d'este Consell amb este col·lectiu".

El Servef ha afirmat entendre i comprendre la "preocupació" dels Centres Especials d'Ocupació que no han pogut accedir a l'ajuda en 2016 "per esgotament del crèdit" i ha recalcat que està està intentant buscar una solució "dialogada i consensuada amb els representants d'estos centres que realitzen una tasca tan important per a la inserció laboral de les persones amb diversitat funcional a la Comunitat Valenciana".

Des de l'inici d'esta legislatura, la direcció del Servef assegura haver estat "en permanent contacte i diàleg" amb els representants dels CEE i la resta d'entitats que representa el sector i ha afegit que els ordes d'ajudes i subvencions "s'han dissenyat amb el seu suport i el seu coneixement".

En esta línia, ha explicat que dilluns passat se'ls va informar que el Servef va a canviar el procediment per a la concessió d'estes ajudes en la pròxima convocatòria i que es concediran les subvencions en dos terminis "amb l'objecte de poder arribar a tots els CEE".

Mentrestant, s'ha convocat una Mesa Tècnica participada per Patronals i Sindicats amb l'objecte d'estudiar la redacció d'unes noves bases per a 2018 i la forma de regular la concessió d'este programa que permeta que el crèdit puga arribar a tots els centres.

El Servef reclama un exercici de responsabilitat, que no informe de manera inexacta de tancaments de centres que no s'han produït i que treballe al costat del Consell per fomentar la inserció laboral de les persones amb diversitat funcional, el verdader objectiu i fi de les dos institucions.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento