Comunitat Valenciana

Les Corts reclamen un estudi per a permetre i regular l'accés de mascotes en FGV en el termini d'un any

  • La comissió d'Obres Públiques, Infraestructures i Transports de les Corts ha aprovat este dimecres per unanimitat instar el Consell a proposar la realització d'un estudi específic sobre el viatge amb animals de companyia en Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) perquè, en el termini d'un any, i a partir de la seua anàlisi, es permeta i regule l'accés al transport públic de les mascotes.
Animals, animal, gos, gossos, gossa, gosses
Animals, animal, gos, gossos, gossa, gosses
EUROPA PRESS
Animals, animal, gos, gossos, gossa, gosses

La iniciativa, plantejada pel grup parlamentari Podem i que ha sigut transaccionada amb la resta de grups, establix que l'accés de les mascotes al transport públic no podrà suposar un cost addicional a la persona viatgera, segons ha informat la formació morada en un comunicat.

A més, s'hauran de prendre les mesures adequades perquè no hi haja menyscapte en la seguretat o la salut de les persones usuàries ni pèrdua de qualitat del servici, i també haurà de quedar garantida la integritat dels animals.

La diputada de Podem Llum Quiñonero ha indicat que "vivim temps de canvi de paradigma sobre la manera de percebre la nostra relació amb els animals i, d'una manera específica, en relació amb les mascotes domèstiques, especialment gossos i gats".

D'esta manera, ha destacat que "permetre i regular l'accés de les mascotes als transports públics és una mostra d'este canvi cultural, social i també econòmic i polític en què estem immersos i que diu molt a favor de les societats del segle XXI que així ho consideren", ha subratllat.

MÉS D'UN MILIÓ DE GOSSOS A LA COMUNITAT

Segons dades de l'informe per al Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient realitzat per una consultora independent, a la fi de 2015 hi havia a la Comunitat Valenciana 1.013.235 gossos i 32.455 gats registrats.

Els animals de companyia, a més de ser fidels companys de persones i famílies, constituïxen un sector econòmic consolidat, que mou milions d'euros relacionats amb l'alimentació i l'atenció. Segons este informe, en 2014 el sector va facturar prop de 848 milions d'euros.

Quiñonero ha defès a més que en molts països europeus els usuaris del transport públic accedixen amb les mascotes i és una pràctica comuna i generalitzada des de fa dècades en ciutats com Berlín, Londres, Ámsterdam o Estocolm.

La parlamentària ha afegit que en els últims temps, també en diferents ciutats espanyoles s'ha començat a facilitar l'accés de gossos i gats al transport públic, com Barcelona o Madrid.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento