Comunitat Valenciana

El Talia es transformarà en un mercat dels anys 40 amb 'El retorn de la cotorra del mercat'

  • Aquest muntatge recupera l'obra estrenada originalment en 1946 i que convertirà la sala en un divertit mercat.
  • En aquesta nova versió compta amb la participació d'intèrprets valencians com Jordi Ballester, Iris Lezcano o Carme Juan.
  • El projecte vol posar en valor als actors valencians i al Mercat Central com a "amalgama de llocs, de gents, de creus de camins".
Presentació del Retorn de la Cotorra del Mercat
Presentació del Retorn de la Cotorra del Mercat
MERCADO CENTRAL
Presentació del Retorn de la Cotorra del Mercat

El Teatre Talia de València posarà en escena, del 5 al 9 d'abril, l'espectacle 'El retorn de la cotorra del mercat', que recupera l'obra estrenada originalment en 1946 i que convertirà la sala en un divertit mercat dels anys 40 en el qual se succeiran les diferents trames de caràcter còmic i romàntic.

Es tracta d'un projecte coproduït pel Mercat Central de València i Star Producciones que ha sigut presentat en roda de premsa pel president de l'Associació de Venedors del Mercat Central, Francisco Dasí; el responsable d'Olympia Metropolitana i el Talia, Enrique Fayos; els guionistes i encarregats de la direcció escènica i musical, Kike Llorca i Manuel Olmos, respectivament; i part de l'elenc actoral.

L'obra, que rescata l'original 'La cotorra del mercat' de Paco Barchino i el músic Leopoldo Magenti es va estrenar per primera vegada el 20 d'abril de 1946 i en esta nova versió compta amb la participació d'intèrprets valencians com Jordi Ballester, Iris Lezcano o Carme Juan, qui protagonitza la funció.

Així, l'actriu dóna vida a una fruitera del mercat entorn de la qual se succeïxen les diferents trames de caràcter còmic i romàntic. D'esta manera, 'La cotorra del mercat' pretén ser "una obra sense pretensió més enllà que la gent s'ho passe molt bé", ha assenyalat Kike Llorca, que ha afegit que "la idea és mantindre l'essència de la Cotorra original, barrejar l'antic i el modern".

La resta del repartiment l'integren Carlos Cabrelles, Kike Llorca -que també actua-, Jordi Ballester, Iris Lezcano, Juanvi Cubedo, Enric Puig i Thaïs Marín. També col·laboren solistes de la Simfònica Belles Arts.

"Sense censures"

Per la seua banda, Manuel Olmos ha recordat que la peça es va representar fa 70 anys en valencià i "sense censures" i ha ressaltat que el nou projecte vol posar en valor als actors valencians i al Mercat Central com a "amalgama de llocs, de gents, de creus de camins".

També ha intervingut l'actor Jordi Ballester per a assenyalar que "l'obra naix d'una necessitat popular", i que, al contrari del que sol succeir, "no s'ha decidit en el despatx d'un gestor cultural". La música de Magenti serà interpretada al llarg de tota l'obra però no és "una obra musical, teatral o de sainet", sinó una barreja de tots els gèneres, ha precisat.

Francisco Dasí ha comentat que, després de proposar-li a l'Ajuntament de València -a l'anterior equip de govern i a l'actual- sense obtindre resposta, el Mercat va decidir sumar-se al projecte amb la finalitat d'apostar, coincidint a més amb la commemoració del centenari del recinte, per la cultura i la llengua valenciana, ha asseverat.

El Teatre Talia va ser escollit per a la representació per la seua proximitat al mercat. Enrique Fayos ha confiat que l'obra siga un èxit i que després d'estar una setmana en este teatre puga també representar-se en l'Olympia.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento