Comunitat Valenciana

El jutge d'Imelsa suspèn 'sine die' la declaració d'Alcón per presumptes contradiccions en la peça del blanqueig

  • El Jutjat d'Instrucció número 18 de València, que investiga el cas Imelsa, ha suspès 'sine die' la declaració prevista per a este dijous de l'exregidora de l'Ajuntament María José Alcón per les seues presumptes contradiccions en la peça relativa a blanqueig de capitals del PP municipal, segons ha pogut saber Europa Press.
Alcón en imatge d'arxiu
Alcón en imatge d'arxiu
EUROPA PRESS
Alcón en imatge d'arxiu

El jutge va citar Alcón la passada setmana perquè aclarira la declaració que va realitzar com a testimoni en el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) en el marc de la investigació al diputat de les Corts Miguel Domínguez i en la qual va negar l'existència del blanqueig al qual es referia en una conversa gravada que obra en el cas Imelsa. Esta causa en el tribunal valencià es va sobreseure provisionalment.

En esta compareixença, l'exregidora de Cultura va declarar en sentit contrari a les escoltes de la gravació que consten en el procediment, en les quals en una conversa telefònica amb el seu fill li explica la mecànica del presumpte blanqueig en el Partit Popular.

Segons eixa gravació, regidors i assessors van realitzar donacions de 1.000 euros, quantitat que presumptament els era retornada pel partit en dos bitllets de 500 euros per a blanquejar diners en efectiu de suposada procedència il·lícita, la qual cosa s'ha anomenat 'pitufeig'.

Les defenses d'alguns dels exregidors i exassessors investigats per estos fets van demanar que s'incorporara a la causa d'Instrucció 18 les manifestacions realitzades per Alcón en el TSJCV. Després d'açò, el jutge va decidir cridar-la a declarar i la va citar per a este dijous, a les 12.00 hores.

Davant d'açò, el lletrat d'Alcón va presentar un recurs i, entre altres motius, va sol·licitar que s'ajornara la seua citació fins que la declaració del TSJCV anara incorporada al jutjat. També va al·legar vulneració de drets fonamentals en entendre que Alcón estava sent jutjada en dos organismes diferents, segons ha pogut saber Europa Press. Finalment, el jutge ha suspès 'sine die' el testimoni.

La investigació per delicte electoral i blanqueig de capitals en l'Ajuntament de València és una peça separa del cas Imelsa en el qual s'investiga el falsejament de contractes a canvi de comissions il·legals en diverses administracions de la Comunitat Valenciana.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento