Comunitat Valenciana

Puig diu tindre "esperances" en què s'arribe a una "solució dialogada" en el conflicte de l'estiba

  • El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha admès este dimarts tindre "esperances" en què "s'avance en una solució dialogada" en la reunió d'esta vesprada entre els sindicats i la patronal de l'estiba per a reprendre la negociació i evitar la vaga que arrancarà el 6 de març i es perllongarà durant diverses jornades.
Puig sobre estibadores: 'Tinc esperances d'una solució dialogada'
Puig sobre estibadores: 'Tinc esperances d'una solució dialogada'
EUROPAPRESS
Puig sobre estibadores: 'Tinc esperances d'una solució dialogada'

Així ho ha indicat Puig als mitjans de comunicació, en ser preguntat sobre el conflicte de l'estiba. Per al cap del Consell cal aspirar a "que hi haja una solució dialogada i que no s'infringisca més dany a l'economia valenciana" que s'està ressentint com a conseqüència del conflicte.

"En estos moments s'està danyant bastant l'economia valenciana i estem molt preocupats. Jo ahir s'ho vaig dir al ministre de Foment, Íñigo de la Serna, perquè més enllà de qualsevol altra consideració, el que està patint és l'economia valenciana que va a arrossegar a tots i podem perdre oportunitats i llocs de treball", ha advertit Puig.

El president de la Generalitat ha destacat que el passat any el turisme estranger va augmentar un 26% a la Comunitat Valenciana, mentre que a Espanya el creixement va ser del 10%, per la qual cosa ha insistit que ara que s'està en un "bon moment econòmic" que cal "aprofitar" per a obrir el diàleg i aconseguir una solució "raonable a un problema que porta enquistats molts anys".

"La millor solució és que hi haja un acord i hi ha condicions perquè es produïsca", ha destacat Puig, per a qui cal complir la sentència europea però buscant fórmules perquè els drets dels treballadors "no es vegen afectats".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento