Comunitat Valenciana

Bonig presenta més de 7.000 avals per a revalidar el seu càrrec com a presidenta del PPCV

  • "Espere que mai més un partit de l'esquerra diga que el PP no és democràtic", ha subratllat la 'popular'.
  • Ha posat en valor que "per primera vegada el PPCV triarà directament qui vulga que siga el seu president".
  • Un altre candidat, José Luís Bayo, denuncia "dificultats, amenaces i pressions per part d'alguns membres del comité organitzador" durant la recollida de suports.
Isabel Bonig entrega els seus avals per a revalidar el seu càrrec com a presiden
Isabel Bonig entrega els seus avals per a revalidar el seu càrrec com a presiden
EUROPA PRESS
Isabel Bonig entrega els seus avals per a revalidar el seu càrrec com a presiden

La presidenta del PPCV i precandidata a la reelecció, Isabel Bonig, ha presentat este dimarts en la seu de la formació a València un total de 7.228 avals de cara al 14 Congrés Regional, i ha destacat que "per primera vegada" este partit "triarà directament a qui vullga que siga el seu president". "Espere que mai més un partit de l'esquerra diga que el PP no és democràtic", ha subratllat la 'popular'.

Bonig s'ha manifestat en estos termes en declaracions als mitjans després de presentar els seus avals, dels quals 2.682 es corresponen a la província d'Alacant, 2.915 a València i 1.631 a Castelló. El termini per a presentar avals i candidatures ha conclòs a les 14.00 hores d'este dimarts, mentre que el termini dels afiliats per a pagar la quota i inscriure's en el cens de votació continuarà obert fins a el 11 de març.

La 'popular' ha mostrat el seu agraïment a les tres direccions provincials i a les persones que l'han avalat: "s'han bolcat en un procés que no és fàcil, que és nou", ha subratllat Bonig, qui ha posat en valor que "per primera vegada el PPCV triarà directament qui vullga que siga el seu president".

"Va a ser un revulsiu per al partit, les seus s'estan reactivant", ha destacat la dirigent i candidata, qui ha recordat que el 13 de març -dia de la votació-, les 542 seus de la formació a la Comunitat estaran obertes perquè la gent puga votar "si així ho vol".

Bonig ha assegurat que "la gent té ganes de participar", per la qual cosa espera que "mai més un partit de l'esquerra diga que el PP no és democràtic". "A més -ha continuat- és un partit de govern que després d'este congrés va a eixir molt mes reforçat, amb l'objectiu de recuperar la Generalitat, ajuntaments, mantindre les diputacions de Castelló i Alacant i recuperar la de València", ha afirmat.

"M'agradaria que algú es presentara"

Preguntada per la presentació d'altres candidats, ha indicat que li "agradaria que algú més es presentara": "a la democràcia no cal tindre-li mai por", ha incidit la 'popular', qui ha precisat que es tracta d'un procés obert al qual es pot presentar qui vulga sempre que compte amb almenys 90 avals.

Pel que fa a la participació dels inscrits -xifra que es coneixerà en els pròxims dies-, s'ha mostrat convençuda que "va a votar molta més gent de la qual va votar via compromisaris en anteriors congressos regionals, i això és important", ha dit, alhora que ha recordat que en l'últim congrés van ser 950 els compromisaris. La nova executiva del PPCV, que es coneixerà els dies del congrés, serà la que haja de "tirar d'este projecte per a preparar-nos per a les eleccions autonòmiques i locals" de 2019.

José Luís Bayo denuncia “amenaces i pressions”

El precandidat a la presidència del PPCV José Luís Bayo, que este dimarts ha presentat en la seu de la formació a València un total de 203 avals de cara al 14 Congrés Regional, ha denunciat "dificultats, amenaces i pressions per part d'alguns membres del comité organitzador" durant la recollida de suports.

En declaracions als mitjans, Bayo ha assegurat que un membre del comité organitzador -de qui no ha volgut desvetlar el nom- "va pressionar una persona a través de la seua dona, perquè treballa en una entitat pública, i li va dir que anara amb compte amb el que feia perquè podia tindre represàlies".

Bayo, que ha titlat "d'inadmissible" esta qüestió i ha precisat que el firmant "va refusar" posar una denúncia, ha apuntat que estos fets s'han posat en coneixement de la direcció nacional del PP, "que obrirà les diligències que haja d'obrir".

Bonig té tota la maquinària

El precandidat ha indicat a més que algunes persones que al principi li havien donat el seu aval li "han fet retirar la firma perquè havien rebut la telefonada de presidents de la seua localitat".

Així, ha assenyalat que la presidenta del PPCV i candidata a revalidar el càrrec, Isabel Bonig, "té tota la maquinària i tot el poder del partit, la qual cosa va en detriment de l'organització política".

"No podem dir que estem obrint un congrés de participació dels militants i optem per coartar la seua llibertat", ha destacat el 'popular', qui ha criticat a més que des de la formació no l'hagen facilitat el cens de militants i inscrits.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento