Comunitat Valenciana

Un candidat a la direcció del PPCV denuncia "pressions i amenaces" en la presentació dels seus avals

  • El precandidat a la presidència del PPCV José Luís Bayo, que este dimarts ha presentat en la seu de la formació a València un total de 203 avals de cara al 14 Congrés Regional, ha denunciat "dificultats, amenaces i pressions per part d'alguns membres del comité organitzador" durant la recollida de suports.
José Luís Bayo presenta els seus avals en la seu del PPCV
José Luís Bayo presenta els seus avals en la seu del PPCV
EUROPA PRESS
José Luís Bayo presenta els seus avals en la seu del PPCV

En declaracions als mitjans, Bayo ha assegurat que un membre del comité organitzador -de qui no ha volgut desvetlar el nom- "va pressionar una persona a través de la seua dona, perquè treballa en una entitat pública, i li va dir que anara amb compte amb el que feia perquè podia tindre represàlies".

Bayo, que ha titlat "d'inadmissible" esta qüestió i ha precisat que el firmant "va refusar" posar una denúncia, ha apuntat que estos fets s'han posat en coneixement de la direcció nacional del PP, "que obrirà les diligències que haja d'obrir".

"Hem tingut dificultats, amenaces i pressions per part d'alguns membres del comité organitzador, que hauria d'estar vetlant per la certesa jurídica i la transparència del procés, i davant eixes pressions algunes persones hem optat per presentar quants menys avals possibles", ja que, segons ha explicat, "sabem que ens van a posar algun impediment en algun aval".

BONIG "TÉ TOTA LA MAQUINÀRIA"

El precandidat ha indicat a més que algunes persones que al principi li havien donat el seu aval li "han fet retirar la firma perquè havien rebut la telefonada de presidents de la seua localitat". Així, ha assenyalat que la presidenta del PPCV i candidata a revalidar el càrrec, Isabel Bonig, "té tota la maquinària i tot el poder del partit, la qual cosa va en detriment de l'organització política".

"No podem dir que estem obrint un congrés de participació dels militants i optem per coartar la seua llibertat", ha destacat el 'popular', qui ha criticat a més que des de la formació no l'hagen facilitat el cens de militants i inscrits.

"Si hi ha prop de 150.000 afiliats a la Comunitat i, per la qual cosa se m'ha dit, sobre els 2.000 inscrits, si estem parlant d'un congrés de participació, no arribar al 10% dels afiliats minva molt la participació en la vida interna del partit", ha manifestat.

A més, ha indicat que com a precandidat sap "a què s'enfronta", ja que amb anterioritat va formar part "de l'aparell" del partit -va ser president de Noves Generacions del PPCV-.

CANDIDATURA D'"UNITAT"

El precandidat ha afirmat que la seua candidatura és "absolutament d'unitat", en la qual "no sobra ningú". Al seu parer, en el PPCV "cal recuperar el bloc històric de centre-dreta liberal conservador que ens va fer estar en les millors opcions de govern". "Este partit ha d'estar amb tots i cadascun dels militants i fer partícips els ciutadans d'un projecte que unifica".

"Ara -ha dit- espere transparència i de no ser així i que el comité organitzador no contesta cap dels escrits que s'han presentat en registre d'entrada, valorarem si en el tràmit d'esta campanya estem en igualtat de condicions o complim la llei de partits", ha postil·lat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento