Comunitat Valenciana

Educació convoca ajudes per a gabinets psicopedagògics escolars per import d'1,8 milions d'euros

  • La Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport finançarà el manteniment de gabinets psicopedagògics escolars municipals, mancomunats o dependents d'entitats locals menors del territori valencià, amb un import global de 1.800.000 euros, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

Amb açò, la Conselleria contribuïx a cobrir les despeses corrents dels gabinets psicopedagògics escolars, "sempre que el seu àmbit d'actuació es desenvolupe en centres docents sostinguts amb fons públics", amb la finalitat de "garantir el dret a l'orientació educativa i professional de l'alumnat matriculat en els centres docents no universitaris".

L'orientació educativa i professional que oferixen els gabinets psicopedagògics facilita la formació integral de l'alumnat perquè regule el seu propi aprenentatge, segons la mateixa font. A més, oferixen al professorat i a les famílies assessorament, col·laboració i suport tècnic especialitzat.

L'orientació educativa i professional facilita la formació integral de l'alumnat perquè regule el seu propi aprenentatge. A més, els gabinets oferixen al professorat i a les famílies assessorament, col·laboració i suport tècnic especialitzat.

L'administració valenciana reconeix la necessitat de garantir la complementarietat dels diversos recursos psicopedagògics escolars, conscient del paper primordial que exercixen els gabinets autoritzats municipals o mancomunats.

La presentació de les sol·licituds per part dels ajuntaments, mancomunitats o entitats locals menors que vullguen concórrer a estes ajudes es realitzarà per via telemàtica d'acord amb el que es disposa en els models i les instruccions del manual d'ajuda del lloc web de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport. El termini per a presentar les sol·licituds serà de 10 dies hàbils a explicar des de l'endemà al de la publicació de la convocatòria en el Diari Oficial de la Generalitat.

El passat any 2016, la Conselleria d'Educació va convocar estes ajudes per un total de 1.800.000 euros, amb el que es van beneficiar 141 gabinets psicopedagògics, dels quals 23 pertanyen a la província d'Alacant, cinc a la de Castelló i 113 a la de València.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento