Comunitat Valenciana

Castedo demana que arxive la causa del PGOU perquè no s'identifiquen fets delictius

  • La defensa de l'exalcaldessa 'popular' d'Alacant Sonia Castedo, processada en la peça separada del cas Brugal que ha investigat presumptes trepijocs en la tramitació del Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU), ha sol·licitat a l'Audiència Provincial que s'arxive la causa perquè "no s'identifiquen fets delictius", segons ha informat l'advocat José María Asencio.

A Castedo se li imputen els delictes de revelació d'informació privilegiada, trànsit d'influències i suborn. En la causa també estan processats, entre altres, el també exprimer edil del PP Luis Alperi i el constructor Enrique Ortiz.

Asencio, en declaracions a Europa Press este dijous, ha indicat que han presentat este recurs d'apel·lació perquè "a dia de hui no existix imputació penal com a tal" contra la seua clienta, sinó que, segons ha sostingut, "l'única cosa que hi ha són converses telefòniques i la interpretació policial, no dades objectives". O el que és el mateix, segons sosté, "s'afirmen uns delictes, però no s'identifiquen els fets que han donat lloc a eixes conductes delictives".

Així mateix, el lletrat creu que el magistrat titular del Jutjat d'Instrucció número 5 d'Alacant, Manrique Tejada, que ha instruït este cas, ha "copiat quasi literalment l'exposició raonada de 2012", que al seu torn venia de la translació de l'atestat policial de 2009, per la qual cosa sosté que "quasi és com si no hi haguera hagut instrucció".

Al temps, ha insistit que no s'han identificat els delictes atribuïts i ha recordat que és "el mateix supòsit" que va succeir amb la causa del Pla Rabasa -que va ser arxivada-, "hi ha una imputació genèrica, una gran sospita, però no hi ha indicis objectius".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento