Comunitat Valenciana

CCOO veu "injusta" la sentència que permet la llibertat horària a la ciutat d'Alacant i lamenta la "incertesa laboral"

  • El sindicat CCOO ha qualificat d'"injusta" la sentència que permet la llibertat horària als centres comercials de la ciutat d'Alacant i ha expressat el seu desacord en relació al contingut "des del respecte a la decisió". Al seu parer, els treballadors es veuen sumits en una "incertesa sobre l'escenari laboral a mitjà i llarg termini".

El sindicat es pronuncia en estos termes en un comunicat després que el jutjat del contenciós-administratiu número 4 d'Alacant haja rebutjat el recurs de l'Ajuntament contra l'execució provisional de la sentència del passat 7 de novembre per la qual accedia a la reclamació de tres centres comercials per a ser inclosos en la Zona de Gran Afluència Turística (ZGAT), la qual cosa els permet obrir tots els diumenges i festius.

El jutjat accedix a l'execució provisional i argumenta que l'ajuntament no ha pogut acreditar que amb la seua aplicació es produïsquen "situacions irreversibles o perjuís d'impossible reparació".

CCOO ha apuntat que la resolució, tot i ser "legal", els pareix "injusta perquè torna a sumir la nostra ciutat, tant els treballadors i treballadores del sector comercial xicotet i gran en una incertesa sobre l'escenari laboral a mitjà i llarg termini".

A més, creu que esta mesura és "coincident amb l'onada neoliberal de desregularitzar absolutament la jornada setmanal i la seua distribució horària, assimilar el treball d'igual forma de dilluns a diumenges en sectors que no són essencials per al normal acompliment de la vida".

En esta línia es pregunta "per a què es necessita una llei estatal on es contempla les zones de gran afluència turística i on es diu que la competència és municipal si després una jutge pot fer i desfer el decidit democràticament en un consell local de comerç, òrgan legitimat per a fer les propostes que siguen en matèria comercial".

Així, insistix que els "vaivens públics, polítics i judicials en este tema durant els últims mesos mostren la falta de models de desenvolupament socioeconòmic per a la nostra ciutat" i ha instat la ciutadania "a usar el seu temps en millors activitats que les consumistes".

El sindicat advertix que seguirà defenent els drets col·lectius dels treballadors del sector comercial i veu "un afront" al xiquet comercie esta decisió i "un colp important" a l'evolució d'este tipus de xicotetes empreses.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento