Comunitat Valenciana

L'Audiència reobri el cas Tele7 contra Torró per apreciar indicis de prevaricació i malversació

  • La secció cinquena de l'Audiència Provincial de València ha

reobert la instrucció judicial contra l'exalcalde de Gandia, Arturo Torró (PP), per l'anomenat cas Tele7 en apreciar l'existència d'indicis d'un delicte de prevaricació, frau a l'administració i malversació de cabals públics. També conclou que existixen "vehements indicis de presumpta corrupció".

L'Audiència ha estimat els recursos d'apel·lació interposats per l'exalcalde socialista de Gandia, José Manuel Orengo, i l'exportaveu del PSPV i en l'actualitat coordinador general d'Urbanisme en el consistori, Vicent Mascarell, a més de l'Ajuntament de Gandia i el ministeri fiscal, contra una interlocutòria del Jutjat d'Instrucció número 3 de Gandia que el passat mes de novembre va acordar el sobreseïment provisional de la causa.

Els denunciants consideraven que Arturo Torró, aprofitant-se de la seua condició d'alcalde de Gandia i president de l'empresa municipal Iniciatives Públiques de Gandia, i amb l'ajuda d'altres col·laboradors, va promoure el desviament de diners públics en benefici propi.

En la seua resolució, l'Audiència fa seu un informe de la Fiscalia en el qual destaca un document aportat per Bankia on s'arreplega l'organigrama d'empreses d'Arturo Torró. La conclusió és que l'exalcalde de Gandia era en part propietari d'Inversions Especials del Mediterrani (mercantil que gestiona Tele7), a través d'una altra empresa, Propul S.A.

L'Audiència Provincial revoca el sobreseïment provisional i insta el jutjat a continuar investigant esta causa ja que considera que "no es pot, en cap concepte, confirmar el sobreseïment del procediment, quan hi ha vehements indicis de presumpta corrupció".

La resolució de l'Audiència Provincial exigix a la jutge que practique les diligències sol·licitades "amb la màxima celeritat que la legalitat requerix fins a l'obertura de juí oral, llevat que les diligències que practique esvaïren per complet els fundats indicis racionals de criminalitat fins ara evidenciats".

"DUBTES" DEL FISCAL

Després de conéixer el contingut de la interlocutòria de l'Audiència Provincial, Torró ha declarat que el cas s'ha reobert perquè el fiscal ha expressat els seus dubtes entorn de la participació de Comarques Centrals Televisió, a través del seu representant, Ricardo Faura.

El cas s'ha reobert, segons Torró "perquè té algun dubte en les declaracions. Jo estic tranquil perquè no hi ha res de res, però açò és el que li va a governs com el de Diana Morant -l'actual alcaldessa de Gandia, del PSPV-, que són incapaços de guanyar en les urnes i estan ací, a veure si tiren Arturo Torró, i el que van a aconseguir és que m'afarte i em torne a presentar i els guanye".

Segons Torró, "esta gent ha de viure d'açò i per a viure d'açò cal guanyar en les urnes i com saben que la gent no li recolza, van als tribunals". L'exalcalde s'ha mostrat convençut que "el cas se'n va a tornar a tancar, però mentre van fent soroll i danyant la imatge de la gent".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento