Comunitat Valenciana

El juí per la peça principal d'Emarsa arrancarà el 13 de març i es prolongarà fins a l'octubre

  • La secció primera de l'Audiència Provincial ha previst 93 sessions.
  • La declaració dels acusats començarà el 22 de març i el 2 de maig començaran les compareixences de testimonis, que superen els 200.
  • Hi ha 25 acusats per delictes de malversació de cabals públics, suborn, blanqueig, prevaricació administrativa i falsedat en document mercantil.
Enrique Crespo , en imatge d'arxiu
Enrique Crespo , en imatge d'arxiu
Europa Press
Enrique Crespo , en imatge d'arxiu

El juí per la peça principal del cas Emarsa, que ha investigat presumptes irregularitats en la gestió de la depuradora de Pinedo (València), començarà el 13 de març. La secció primera de l'Audiència Provincial ha previst 93 sessions, per la qual cosa la vista oral es prolongarà fins al mes d'octubre, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat en un comunicat.

El calendari elaborat per la sala estableix els tres primers dies per a resoldre qüestions prèvies. Per tant, la declaració dels acusats començarà el 22 de març i està previst que dure onze sessions. El tribunal preveu a més tres dies per a resoldre possibles incidències o demores.

El 2 de maig començaran les compareixences de testimonis, que superen els 200, per a les quals es reserva el major nombre de sessions, 56 més quatre dies per a possibles incidències. Posteriorment, el 26 de setembre començaran les declaracions de pèrits, que es prolongaran durant sis sessions. Finalment, l'exposició de conclusions i informes està prevista per al 16 d'octubre i se li dedicaran 10 sessions.

El juí anava a celebrar-se inicialment en l'Audiència Provincial de València el passat 2 de novembre amb l'absència d'un dels acusats, l'empresari José Ignacio Roca Samper, fugit de la Justícia des de l'inici de la investigació i sobre el qual pesava una ordre de busca y captura des de gener de 2012.

L'escapolit va ser detingut a Moldàvia al juliol de 2016, tres mesos abans del dia assenyalat per a l'inici del procés, que es va suspendre perquè el Jutjat d'Instrucció número 15 practicara una instrucció complementària.

En la peça principal del cas Emarsa hi ha 25 acusats per delictes de malversació de cabals públics, suborn, blanqueig, prevaricació administrativa i falsedat en document mercantil, entre ells, exdirectius d'Emarsa, de l'Emshi (Entitat Metropolitana de Servicis Hidràulics), d'Epsar (Entitat Pública de Sanejaments Residuals) i diversos empresaris.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento