Comunitat Valenciana

El PP presentarà un recurs contenciós contra la denominació exclusiva en valencià de València

  • El PP de la ciutat de València considera la decisió "il·legal", "sectari" i "una imposició del tripartit" que "crea problemes on no n'hi ha".
  • Segons el president de la gestora del PP a la capital valenciana, "Ribó solament sap imposar, prohibir, dividir, aïllar la ciutat i afavorir els seus".
  • La iniciativa "fomenta la divisió entre el valencià i el castellà, i també entre els que parlen valencià, ja que fins i tot la forma València no és usada per la majoria de la població".
València, el Micalet
València, el Micalet
EUROPA PRESS
València, el Micalet

El PP presentarà un recurs contenciós-administratiu contra el decret del Consell que canvia la denominació del municipi de València per la forma exclusiva en valencià de València, que considera "il·legal", "sectari" i "una imposició del tripartit" que "crea problemes on no n'hi ha".

Així ho ha indicat en un comunicat el president de la gestora del PP en la ciutat de València, Luis Santamaría, qui ha criticat esta mesura que ja va ser aprovada pel ple de l'Ajuntament fa uns mesos i que la setmana passada va passar pel ple del Consell. "Ribó solament sap imposar, prohibir, dividir, aïllar la ciutat i afavorir els seus", ha denunciat.

Per a Santamaría, este decret "obeïx a un sectarisme ideològic alié al sentir de la gran majoria dels ciutadans. No és un debat social i no hi ha cap necessitat d'açò. Per açò, anem a impugnar el decret davant la jurisdicció del contenciós administratiu corresponent atenent a la seua il·legalitat i sectarisme", ha dit.

"No ens anem a quedar de braços creuats i apel·lem a la ciutadania i entitats socials, cíviques i culturals perquè es mobilitzen en contra d'un decret provocador, insultant i innecessari. És hora de dir ja n'hi ha prou a les aixecades de camisa de Ribó i del Consell als valencians creant contínuament problemes on no els hi ha en lloc de gestionar", ha criticat el 'popular'.

Al seu parer, la iniciativa "fomenta la divisió entre el valencià i el castellà, i també entre els valencià parlants, ja que fins i tot la forma València amb l'accent obert no és usada per la majoria de la població. Imposen una mesura d'esta importància sense cap consens", ha agregat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento