Comunitat Valenciana

Escola Valenciana inicia una campanya per a animar als centres a implantar el nivell Avançat del programa plurilingüe

  • Escola Valenciana ha engegat la campanya 'L'Avançat és qualitat' amb la finalitat de fomentar en els centres educatius la implantació de l'itinerari Avançat, "l'únic que assegura un alumnat plurilingüe", dins del nou sistema d'ensenyament de llengües impulsat pel Govern valencià, segons afirma l'entitat cívica.
Cartell de la campanya d'Escola Valenciana
Cartell de la campanya d'Escola Valenciana
ESCOLA VALENCIANA
Cartell de la campanya d'Escola Valenciana

Així, Escola anima els pares, les mares i l'equip de mestres a "demanar sempre qualitat i que trien el programa més pròxim al model educatiu d'Escola Valenciana: l'Avançat 1".

Dins d'esta campanya, l'entitat oferix suport i assessorament en els centres educatius per a dissenyar un Pla lingüístic que "contrareste les manques del decret de Plurilingüisme Dinàmic i ajustar-ho al model educatiu que planteja Escola Valenciana".

L'entitat cívica "vetlarà per que les escoles amb doble línia no baixen de nivell, sinó que sempre vagen cap a avant i trien l'itinerari més pròxim a l'Avançat", expliquen.

"Nosaltres, amb més de 30 anys de bones pràctiques docents, diem ben clar que en el nou decret educatiu l'itinerari Avançat és qualitat, és el més proper a la nostra escola. L'Avançat és l'únic que garantix el plurilingüisme real", ha afirmat el president d'Escola Valenciana, Vicent Moreno, que ha afegit: "Necessitem la complicitat dels pares, les mares i l'equip de mestres perquè demanen sempre qualitat i trien el programa Avançat 1".

Escola insistix, a través d'un comunicat, que "la creació d'un alumnat plurilingüe solament és possible en l'itinerari Avançat 1". "Els tres primers nivells, el Bàsic 1, Bàsic 2 i Intermedi 1, resulten incomplets: l'aprenentatge de llengües s'aconseguix de forma asimètrica, per la qual cosa no complixen la finalitat pedagògica d'adquirir idèntica competència en valencià i en castellà, i un domini acceptable d'anglés", conclouen.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento