Comunitat Valenciana

Correa, Crespo i el Bigotes ingressen en la presó de Picassent després de la sentència

  • Els capitosts de la trama Gürtel estan ja en el mòdul d'ingressos del penal valencià.
  • La Fiscalia veu risc de fugida i per això ha demanat que anaren a presó ja; a pesar que la sentència no és ferma.
  • El dimecres, el TSJCV decidirà sobre l’exconsellera de Turisme, Milagrosa Martínez, condemnada a 9 anys de presó.
Montaje de los cabecillas de la trama Gürtel, Correa, Crespo y El Bigotes
Montaje de los cabecillas de la trama Gürtel, Correa, Crespo y El Bigotes
EUROPA PRESS
Montaje de los cabecillas de la trama Gürtel, Correa, Crespo y El Bigotes

Els capitosts de la trama Gürtel Francisco Correa, Pablo Crespo i Álvaro Pérez, el Bigotes, han arribat a les 15.15 hores d'aquest dimarts a la presó de Picassent (València), després que el Tribunal Superior de Justícia (TSJ) valencià dictara presó provisional sense fiança per als tres.

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha decretat, a instàncies de la Fiscalia Anticorrupció, presó immediata i sense fiança per als tres, en compliment de la sentència condemnatòria relativa als amaños en la fira de turisme Fitur entre 2005 i 2009. 

La sentència, que establia per a ells penes d'entre 12 i 13 anys de presó, no és ferma i pot ser recorreguda davant el Tribunal Suprem, així que la presó -en aquest cas, comunicada- és encara provisional i s'estableix com a mesura cautelar. Els tres han acudit al tribunal aquest dimarts perquè aquest els notificara si s'adoptaven contra ells altres mesures o anaven a la presó.

L'advocat de Crespo, de fet, s'ha presentat amb una borsa plena de roba per al seu defensat per si finalment es produïa el trasllat a presó i per a "demostrar que no té intenció d'eludir a la justícia". Anticorrupció, que apreciava risc de fugida dels condemnats "per la gravetat de la condemna i pels altres procediments en els quals estan culpables", diu una nota del TSJCV, va sol·licitar en la ‘vistilla’ la privació de llibertat per als tres.

El Tribunal creu igualment que podrien escapolir-se i sostraure's a l'acció de la Justícia "si se'ls permet esperar en llibertat el pronunciament del Suprem". Han anat a la presó de Picassent de forma immediata, sense perjudici que la mesura puga ser recorreguda també. En l'acte sobre Correa, el tribunal explica que "no ha demostrat afany de col·laboració algun" en la causa, "limitant-se senzillament a negar la totalitat dels fets".

Francisco Correa ja tenia retirat el passaport, estava obligat a dues compareixences setmanals i se li va imposar una fiança de 200.000 euros per altres peces del cas Gürtel, segons fonts judicials. Crespo també té fixades algunes mesures cautelars. De fet, en un intent per eludir la seua entrada a la presó, cosa que no ha aconseguit, Correa ha sol·licitat al tribunal en la vista d'aquest matí que es desbloquejaren 280.000 euros dels comptes que té a Suïssa per a dipositar la fiança civil de cara a un futura responsabilitat, i demostrar així la seua intenció de no escapolir-se mentre es resolen els litigis que té encara pendents, entre ells la branca madrilenya de la Gürtel.

També han acudit al TSJCV aquest dimarts l’exadministradora i exdirectiva d'algunes de les societats de la trama, Isabel Jordán, a qui se li van fixar altres sis anys de presó; Mónica Magariños, exempleada de diverses empreses de Gürtel, amb sis anys de condemna; i l'exconseller delegat d'Orange Market Cándido Herrero, al que se li han fixat quatre anys i quatre mesos.

El dimecres, el TSJ celebrarà les compareixences per a decidir sobre la presó, la llibertat provisional amb imposició de fiances o l'adopció d'altres mesures a la exconsellera de Turisme, Milagrosa Martínez, condemnada a 9 anys de presó, i per a la resta de condemnats: el seu excap de gabinet, Rafael Betoret, i els tècnics de la Conselleria, Isaac Vidal, Jorge Guarro i Ana María Grau.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento