Comunitat Valenciana

Baleària negocia amb l'APV construir una nova terminal al Port de València "el més a prop possible de la ciutat"

  • VALÈNCIA, 14 (EUROPA PRESS)
Buque de Baleària
Buque de Baleària
BALEÀRIA
Buque de Baleària

El president de Baleària, Adolf Utor, ha avançat este dimarts que està negociant amb l'Autoritat Portuària de València (APV) construir una nova terminal en el recinte portuari de València amb l'objectiu de millorar les seues actuals instal·lacions, que ha recordat que al principi eren "provisionals", perquè estiguen "el més a prop possible de la ciutat".

Utor s'ha pronunciat en estos termes en una roda de premsa per a fer balanç de l'exercici 2016, que llança un benefici per a la companyia de 39 milions, i on ha puntualitzat que la seua intenció és obtindre una concessió i invertir entre 15 i 20 milions d'euros per a obrir una nova estació marítima que estiga llista en un termini de dos a tres anys.

"El nostre objectiu és que estiga el més a prop possible de la ciutat per a donar un servici més digne i eficient als ciutadans. En estes instal·lacions hem estat còmodes, però volem acostar-nos a la ciutat", ha indicat Utor.

A més, ha remarcat que la intenció de la companyia és que la noves instal·lacions vagen "més enllà d'una estació marítima a l'ús" i, en este sentit, ha posat com a exemple l'estació que la naviliera té en el port de Dènia (Alacant), en la qual oferix activitats culturals i gastronomia.

Pel que fa a este tema, el president de l'APV, Aurelio Martínez, en atenció als mitjans de comunicació en un acte de Boluda Corporació Marítima, ha considerat que la demanda de Baleària és "raonable" encara que veu complicat que es poden trobar una nova ubicació per a la companyia en el recinte portuari valencià perquè en este moment no hi ha espai disponible.

"Entenc que és una demanda raonable, però el problema és que açò són espais concessionaris i no vas a fer fora un per a posar un altre perquè tens un contracte. Hem estat mirant plànols i no hi ha moltes possibilitats d'acostar-ho més si no és llevant a tercers i això no té sentit", ha indicat Martínez.

No obstant açò, ha remarcat que si hi haguera alguna possibilitat des de l'APV estaran "encantats" de concedir-los un espai més proper a la ciutat. "Anem a veure-ho", ha sostingut el president de l'APV qui ha puntualitzat que potser "d'una manera privada" la companyia pot arribar a una transacció amb l'entitat que ocupara la ubicació que Baleària volguera.

ALTRES TERMINALS

D'altra banda, Utor ha indicat que també està treballant en l'obertura de noves terminals en els ports de Barcelona i Las Palmas de Mallorca. De fet, la companyia preveu una inversió de 130 milions per a l'obertura de les tres estacions marítimes.

En el cas del port de la Ciutat Comtal, el president de Baleària ha comentat que la negociació està "avançada", mentre que amb l'autoritat portuària de les illes va tot "més lent" perquè "no tenen molt clar què són els mitjans públicoprivats".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento