Comunitat Valenciana

Els veïns demanen que es garantisca l'accessibilitat als centres de salut en Falles

  • La Federació ha sol·licitat en una reunió amb l'edil de Cultura Festiva, Pere Fuset, que se senyalitzen les vies d'evacuació.
  • També han demanat que s'estudie la possibilitat de facilitar aparcament alternatiu en zones massificades, més excusats portàtils i que es controle la venda i tret de petards.
  • El regidor els ha explicat les novetats que incorpora enguany el bàndol faller en matèria de seguretat, venda de menjar i instal·lació de carpes.
Reunió de la Federació d'Associacions de Veïns de València i el regidor Pere Fuset.
Reunió de la Federació d'Associacions de Veïns de València i el regidor Pere Fuset.
Federació d'Associacions de Veïns de València.
Reunió de la Federació d'Associacions de Veïns de València i el regidor Pere Fuset.

La presidenta de la Federació de Veïns, María José Broseta, s'ha reunit aquest dilluns al costat de diversos membres de la seua directiva amb el regidor de Cultura Festiva i president de Junta Central Fallera, Pere Fuset, per a tractar aspectes relatius a la celebració de les pròximes Falles.

Sobre aquest tema, Broseta ha agraït la sensibilitat de l'edil, ja que la trobada s'ha celebrat sota la seua iniciativa i amb major antelació que el passat any, la qual cosa permetrà una millor planificació. Així, la presidenta veïnal ha traslladat a Fuset les principals preocupacions del moviment veïnal amb l'objectiu que s'estudien possibles solucions de cara a millorar la festa i la convivència en la ciutat.

En aquest sentit, Broseta ha posat l'accent principalment en la necessitat que es garantisquen les vies d'evacuació en cas d'emergència i que se senyalitzen per a facilitar la labor dels serveis d'urgències. La dirigent veïnal ha comentat que fins ara són les pròpies Falles les que senyalitzen aquestes vies amb cartolines, però ha traslladat que al seu judici hauria de senyalitzar-ho l'Ajuntament amb panells clars i visibles.

A més, han demanat que queden buidats els voltants dels centres de salut, ja que, encara que no és una situació generalitzada, altres anys s'ha donat algun cas en el qual els espais destinats a les parades de les ambulàncies s'han vist ocupats per instal·lacions.

Broseta ha demanat també la instal·lació de més excusats químics en les zones de major afluència, com pot ser en l'inici i final del recorregut de l'ofrena, i que es posen de manera que molesten el menys possible. Finalment, ha sol·licitat que s'estudie la possibilitat de facilitar zones d'aparcament alternatiu per a residents (encara que siga pagant una xicoteta quantitat) en zones de major concentració d'activitat, com per exemple en Ruzafa, on aquestes Falles no es podrà habilitar l'espai que s'usava aquests anys arrere, i que hi haja un major control de la venda i ús de petards.

Per la seua banda, Fuset ha comentat que estudiaran aquestes propostes i que traslladarà les que depenguen d'altres Regidories. A més, l'edil ha explicat als representants veïnals les novetats que incorpora enguany el bàndol de Falles. Per exemple, en matèria de seguretat ha destacat que s'eliminen les terrasses de la Gran Via entre el túnel i el carrer Ruzafa i que els llocs de menjars i mercats ambulants solament es podran posar a un costat del carrer i es limiten a 20 o a 120 metres com a màxim en total.

Fuset també ha informat de l'eliminació dels llocs de menjar a l'aire lliure, que es canviaran per llocs tancats tipus food truck per a reduir les molèsties de fums i olors, així com per a incrementar la higiene.

Finalment, ha comentat que la instal·lació de carpes s'ha retardat al dia 9 com a norma general. Així, solament les que no afecten al tràfic podran començar a muntar-se el dia 8, mentre les que afecten a les línies de l'EMT es retarden al dia 14 de març. Sobre aquest tema, Broseta ha valorat positivament aquestes mesures i ha explicat que en els pròxims dies demanarà reunions amb els responsables de Mobilitat, Seguretat i Sanitat, per a demanar informació en els temes que els competeixen relacionats amb les pròximes Falles, amb l'objectiu d'avançar en la millora de la convivència en la ciutat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento