Comunitat Valenciana

Nou estreles Michelin i 21 sols Repsol participen en la València Culinary Meeting

  • Dotze cuiners valencians elaboraran junt amb xefs de renom internacional menús que aposten per la gastronomia local i universal.
  • Per a la seua primera edició, que se celebrarà del 27 de febrer al 5 de març, es crearan plats especials i únics.
  • La iniciativa, que se suma a la programació de la Capitalitat Mundial de l'Alimentació 2017, es completa amb showcookings i xarrades obertes.
Presentació de València Culinary Meeting
Presentació de València Culinary Meeting
Europa Press
Presentació de València Culinary Meeting

Un total de 25 de cuiners de renom nacional i internacional, entre ells nou estreles Michelin i 21 sols Repsol, compartiran per parelles els fogons de dotze dels millors restaurants de València per a crear menús especials i únics en la primera edició de la València Culinary Meeting, que se celebrarà del 27 de febrer al 5 de març.

La presidenta de València Premium, Ana Merelo, el xef del Riff, Bernd Knöller, la regidora de Desenvolupament Econòmic Sostenible i Turisme, Sandra Gómez, el responsable de Promoció i Comunicació Turística de l'AVT, Juan Llantada, han presentat este dilluns esta iniciativa acompanyats de la resta de xefs que participen en este primer festival gastronòmic i independent.

D'esta manera, València serà referent mundial de la gastronomia amb una cita en la qual es podrà gaudir de menús creats ex profeso per a l'ocasió amb preus que oscil·len entre els 55 i els 120 euros i que solament podran gaudir-se durant esta setmana. Les reserves podran tancar-se a partir del dimecres en el lloc web de l'esdeveniment, www.valenciaculinarymeeting.com.

La idea ha sorgit d'estos 12 xefs valencians que han escollit ells mateixos als cuiners convidats per afinitat o experiències compartides. Així, durant els set dies, i en tàndem, els cuiners elaboraran menús de producte i origen, apostant per la gastronomia local i universal, reivindicant el valor global de la bona taula.

Bernd H. Knöller, del Riff, és l'únic que ha convidat a dos xefs: Alfred Friedrich, propietari d'una escola de cuina i que ha treballat amb els diversos alts 'Michelin' i Riccardo Camanini, de Gardone, en llac Garda, on posseïx una Michelín.

Ricard Camarena, una Michelín i quatre sols Repsol, cuinarà amb José Ramírez, del Semilla de Nova York, que compta amb una Michelin i els premis americans més cobejats. Jorge d'Andrés, de la marítima, portarà a les seues cuina a Jesús Sánchez, dos estreles Michelin, de la pèrgola d'Amós.

Alejandro del Toro, que va tindre una estrella Michelin entre 2003 i 2009, ha escollit de partener a Terry Giacomello, d'Inkiostro en parma (Itàlia), mentre que Begoña Rodrigo, amb un sol Repsol portarà a La Salita al xef freelance holandés Erik-Jan van Dam.

Per la seua banda, Alejandro Platero compartirà cuina amb Sergio Bastard, que en 2012 va obrir l'exclusiva La casona del jueu, mentre que Vicente Patiño compartirà els focs de Saiti amb José Carlos García, amb una estrela Michelin i dos sols Repsol.

Steve Anderson ha optat per compartir el seu Seu Xerea amb Endo Kazutoshi, mestre del sushi i que treballa en la seua marca Endo i en el seu restaurant exclusiu de Londres.

Enrique Medina, cap de cuina de Restaurante Apicius, compartirà experiència amb Floriano Pellegrino, nova promesa culinària italiana. El propietari del restaurant Askua, Ricardo Gadea, treballarà amb Aitor Arregui, que ha succeït al seu pare enfront del mític Elkano.

En els focs de Sucede Miguel Ángel Mayor cuinarà amb Jesús Escala, propietari de la postrería, a Mèxic, un dels 100 millors restaurants d'este país. Finalment Emiliano García ha convidat a Casa Montaña a Andrée Magalhãés, de la Taverna dóna Rua das Flores de Lisboa.

Brasa, memòria i avantguarda en els fogons

D'esta manera, en 12 dels millors fogons de València es podrà degustar cuines de brasa, de guisats, de tècnica d'avantguarda, de bases parelles o divergents, de fumats, cuina crua, cuina de la memòria, o cuina respectuosa amb el producte sempre.

A més, en el Mercat de Colom alguns dels participants oferiran showcookings i xarrades obertes i acostaran més si cap la bona gastronomia al públic. Així es completarà un programa gastronòmic global, que vé a sumar-se a la Capitalitat Mundial de l'Alimentació per la FAO que este 2017 ostenta València.

Per la seua banda, la regidora Sandra Gómez ha destacat que este esdeveniment convertirà València en "una referència" de la gastronomia i demostrarà que compta amb "el millor producte fresc i alguns dels millors xefs de tota Espanya" i en eixe sentit ha resaltat la importància de potenciar la gastronomia com un atractiu turístic més de València.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento