Comunitat Valenciana

Puig valora l'unió d'empresaris per defendre un Corredor Mediterrani que està "embossat"

  • "És evident que ara està embossat i cal traure el Corredor Mediterrani de l'embós", ha assenyalat el president de la Generalitat.
  • Considera la iniciativa "un actiu molt important" que demostra que la valenciana és "una societat viva, dinàmica, que està treballant per a aconseguir una cosa justa".
  • "Espere que en eixe pressupost figure com correspon el Corredor Mediterrani, hem de passar de les paraules als fets", ha declarat este dimarts.
Ximo Puig en una imatge d'arxiu
Ximo Puig en una imatge d'arxiu
ARCHIVO/EUROPA PRESS
Ximo Puig en una imatge d'arxiu

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha valorat que els empresaris valencians i catalans treballen "junts, en la mateixa direcció" per a defendre que el Corredor Mediterrani siga una realitat i ha instat el Govern central a reflectir en els pròxims Pressupostos Generals de l'Estat l'aposta per esta infraestructura: "És evident que ara està embossat i cal traure el Corredor Mediterrani de l'embós".

Així s'ha pronunciat el cap del Consell en ser preguntat per l'encontre que celebren este dilluns a Tarragona empresaris valencians i catalans per a abordar l'estat d'execució de les obres del Corredor Mediterrani.

"Saben que compten amb tot el suport de la Generalitat", ha dit Puig, que ha indicat que esta unió empresarial perquè la infraestructura siga una realitat "és un actiu molt important" que demostra, a més, que la valenciana és "una societat viva, dinàmica, que està treballant per a aconseguir una cosa justa".

I el que és just, ha prosseguit, és que el Corredor Mediterrani, "que suposa més del 50% de les exportacions d'Espanya, tinga la capacitat de poder créixer, de produir molta més riquesa de la qual en estos moments està produint".

A més, esta unió "és la resposta més clara a les molt negatives declaracions de Catalá", en referència a les paraules del ministre de Justícia, Rafael Catalá, la passada setmana a València sobre el Corredor.

"La millor resposta és que la societat valenciana sí creu que és fonamental el Corredor Mediterrani, no solament per a la societat valenciana, sinó per al conjunt de comunitats de l'arc mediterrani i per al conjunt d'Espanya", ha asseverat, perquè "si l'arc mediterrani va bé, anirà molt millor Espanya".

Passar de paraules a fets

Després d'admetre que haguera sigut "desitjable" que des del Govern hi haguera hagut algun gest per les paraules de Catalá, ha indicat que també ho seria que hi haguera "una realitat".

"Ara s'ha dit que abans de Pasqua volen presentar el projecte de Pressupostos, espere que en eixe pressupost figure com correspon el Corredor Mediterrani, hem de passar de les paraules als fets", ha prosseguit Puig, que ha incidit que "no és possible que una setmana la vicepresidenta diga que és una gran prioritat i una setmana després el ministre diga el contrari".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento