Comunitat Valenciana

Les proves d'accés als cicles formatius de FP de grau mitjà i superior seran els dies 19 i 20 de juny

  • La Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport ha publicat en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana la resolució per la qual es convoquen les proves d'accés als cicles formatius de Formació Professional de grau mitjà i superior per a 2017. En concret, els exàmens per a l'accés a grau mitjà seran el 19 de juny i per a grau superior el 20 de juny, i se celebraran en tots els centres docents públics que impartisquen cicles formatius.
Formació Professional (FP).
Formació Professional (FP).
GVA
Formació Professional (FP).

L'objectiu d'estes proves és possibilitar que aquelles persones que no reunisquen els requisits acadèmics d'accés directe a cicles formatius puguen cursar estos estudis i complementar així la seua formació, explica el departament de Campanar a través d'un comunicat.

Per a estos alumnes, en el procediment d'admissió es reservarà un mínim d'un 20% de les places vacants, que podrà ampliar-se en cas que les sol·licituds de l'alumnat que concórrega per altres vies d'accés siga insuficient per a cobrir l'oferta.

Quant al període d'inscripció en les proves s'obrirà el 17 de maig i romandrà obert fins al 31 de maig. L'únic requisit per a poder presentar-se a les proves d'accés a grau mitjà serà tindre 17 anys d'edat o complir-los durant l'any 2017 i per al grau superior tindre 19 anys o complir-los durant 2017.

Així mateix, per a aquells que acrediten estar en possessió d'un títol de Tècnic de Formació Professional podran presentar-se a les proves d'accés a cicles formatius de grau superior quan tinguen com a mínim 18 anys complits l'any de realització de la prova, tenint-se en compte el resultat únicament a l'efecte d'admissió a cicles formatius de grau superior, quan opten per participar en el procés d'admissió per la quota corresponent a prova d'accés i altres vies d'accés.

El llistat provisional de l'alumnat admès per realitzar les proves serà publicat el 7 de juny, i després del períodes de reclamació, el llistat definitiu d'admesos i exclosos serà publicat el 14 de juny.

Pel que fa a la publicació del resultat de les proves, el llistat provisional de les qualificacions serà publicat el 28 de juny i les reclamacions podran presentar-se el 29 i el 30 de juny.

DESENVOLUPAMENT DE LES PROVES

Els aspirants a cicles formatius de grau mitjà realitzaran una prova comuna per a tots ells, i constarà de tres parts: Lingüística (Llengua i Literatura castellana o valenciana i llengua estrangera anglés); Social (Ciències Socials, Geografia i Història) i Científic-Matemàtic-Tècnica (Matemàtiques, Ciències de la Naturalesa i Tractament de la informació i competència digital).

D'altra banda, la prova d'accés al grau superior constarà de dos parts: la comuna i l'específica. La part comuna estarà dividida en quatre apartats: Llengua i Literatura (castellana o valenciana), Llengua Estrangera (anglés), Matemàtiques i Tractament de la Informació i Competència Digital. Quant a la part específica, constarà de dos apartats i inclourà diferents continguts de matèries del Batxillerat, en funció de l'opció a la qual estiga adscrit el cicle formatiu.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento