Comunitat Valenciana

La Diputació de València obri expedient al funcionari que suposadament va cobrar 10 anys com a cap sense treballar

  • VALÈNCIA, 10 (EUROPA PRESS)
Façana de la seu de la Diputació de València en la Plaça de Manises
Façana de la seu de la Diputació de València en la Plaça de Manises
EUROPA PRESS
Façana de la seu de la Diputació de València en la Plaça de Manises

La Diputació de València ha incoat expedient disciplinari al funcionari de carrera i cap d'Unitat d'Actuació Bibliogràfica Carles Recio, adscrit al centre Arxiu-Biblioteca, que, suposadament, va cobrar 10 anys com a cap sense treballar.

El procés pretén aclarir les reiterades i continuades absències en el seu lloc de treball, que poden constituir faltes de caràcter greu i molt greu recollides en els articles 141 i 142 de la Llei d'Ordenació i Gestió de la Funció Pública Valenciana, explica la corporació provincial a través d'un comunicat.

Este expedient disciplinari s'obri després de conéixer-se a través d'uan denúncia periodística el passat mes de gener la conducta del funcionari i és resultat de l'expedient informatiu cursat "amb immediatesa" des de l'àrea de Personal després de constatar-se els fets.

Al mateix temps, la Diputació obri expedient disciplinari a la funcionària de carrera María José Gil Martínez, directora de l'Arxiu-Biblioteca i superior de Recio, per la seua actuació -per acció i per omissió- davant les reiterades i continuades absències en el seu lloc de treball de l'empleat. L'actuació de Gil podria constituir igualment faltes de caràcter greu i molt greu.

La corporació provincial ha designat un instructor i un secretari per a incoar l'expedient disciplinari que depurarà les possibles responsabilitats d'estos funcionaris.

"EXEMPLARITZANT"

Per la seua banda, el president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, manifestava este dijous que confia que, si es demostren finalment els fets, s'impose a este funcionari una sanció que siga "exemplaritzant" perquè situacions com esta no es produïsquen i per a no perjudicar la imatge dels funcionaris de la corporació provincial.

Agregava que haver estat presumptament deu anys cobrant i sense complir amb el treball assignat és, tant "un cas d'una cara dura extrema" com "un cas tristíssim que acaba aombrant el treball que fan un munt de funcionaris".

Rodríguez, que subratlla que la Diputació de València compta amb 1.300 funcionaris, ha apuntat que situacions com la qual suposadament ha protagonitzat Recio "evidencia que allò que enteníem que eren controls suficients" del personal, "en fitxar en entrar i en eixir del seu lloc de treball i en donar per fet que el temps transcorregut entre estes accions s'ha estat treballant", s'ha posat "en dubte".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento