Comunitat Valenciana

Bravo recorda a Català que la Comunitat "necessita" 18 òrgans judicials i veu un "contrasentit" l'IVA al torn d'ofici

  • La consellera de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, Gabriela Bravo, ha recordat al ministre de Justícia, Rafael Català, que està pendent la creació de 18 nous òrgans judicials a la Comunitat Valenciana i considera un "contrasentit" l'aplicació de l'IVA als advocats i procuradors del torn d'ofici.
La consellera de Justicia de la Generalitat valenciana, Gabriela Bravo.
La consellera de Justicia de la Generalitat valenciana, Gabriela Bravo.
EUROPA PRESS
La consellera de Justicia de la Generalitat valenciana, Gabriela Bravo.

Bravo s'ha pronunciat així en una roda de premsa que ha oferit per a presentar el projecte de decret pel qual s'aprova el Reglament d'Assistència Jurídica Gratuïta, en ser preguntada per les reivindicacions pendents a Català i per la seua opinió sobre l'IVA al torn.

Respecte al primer assumpte, Bravo ha indicat que va aprofitar la visita de Català esta setmana a la Comunitat per a recordar-li que l'autonomia "necessita" 18 nous òrgans judicials, que són "prioritaris". Esta mateixa reclamació li la tornarà a traslladar en la pròxima comissió sectorial de Justícia que tindrà lloc el dia 22 de febrer. El tercer punt de l'ordre del dia d'este encontre és la creació de nous òrgans judicials.

Sobre este tema, Bravo ha insistit que els valencians seguixen sense poder crear un sol òrgan judicials "després de set anys" i ha recordat a Català que "el temps de funcions va acabar".

"És un temps de fets -ha agregat- i em pareix molt bé que Català inste una estratègia nacional, que vullga un Pacte d'Estat, però també exigim que se solucionen els problemes reals i esta comunitat no pot esperar més", li ha advertit. Bravo ha recordat que hi ha partits judicials com Novelda, Llíria o els Jutjats penals d'Alacant que acumulen queixes per part de la Defensora del Poble.

Pel que fa a l'IVA, la consellera ha manifestat que és un "contrasentit" que la llei establisca que les comunitats que tenen transferides les matèries de Justícia, no solament abonen el cost del servici del torn d'ofici sinó que, a més, "hagen de pagar a Cristóbal Montoro el 21 per cent".

"Jo preferisc destinar eixe 21% a inversió en mitjans materials i personals per a assegurar el bon funcionament dels jutjats", ha asseverat.

Bravo ja ha traslladat a Català la seua opinió "totalment contraria" a esta mesura que, a més, "coincidix amb el posicionament de l'Advocacia del país", ha dit. En la comissió del dia 22 de febrer plantejaran al ministre que busque una eixida a esta iniciativa: "Haurà de ser una reforma legislativa per a declarar exempta a la justícia gratuïta d'este impost", ha proposat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento