Comunitat Valenciana

El conseller Vicent Soler opina que València pot "fer de pont entre Catalunya i Espanya”

  • El responsable d’Hisenda i Model Econòmic ha participat aquesta vesprada en la presentació de l’associació catalana “La Tercera Via Diàleg i Acord”.
  • El president de l’entitat, Mario Moreno, ha ressaltat que “València és una peça imprescindible de l’Espanya plural”.
  • El Jardí Botànic ha acollit l’acte, titulat “Mirades compartides”, en el qual també ha participat el director d’Alternativas Economicas, Andreu Missé.
Acte a València de l'associació "La Tercera Via. Diàleg i Acord".
Acte a València de l'associació "La Tercera Via. Diàleg i Acord".
Associació "La Tercera Via"
Acte a València de l'associació "La Tercera Via. Diàleg i Acord".

L’Associació “La Tercera Via. Diàleg i Acord”, que defensa l'abandonament de la senda independentista i lluita per una reforma constitucional, ha aterrat hui a València amb un acte convocat sota el títol genèric “Mirades compartides”, que s’ha celebrat aquest dimarts per la vesprada al Jardí Botànic de la Universitat de València i en el qual ha participat el conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler.

Durant la seua intervenció, ha assegurat que “és moment de construir ponts de diàleg, d'enfortir la cooperació entre els territoris”. Soler ha indicat que “els valencians tenim molts lligams amb Catalunya, una relació que ens situa en una posició privilegiada per ajudar i servir de pont entre Catalunya i Espanya”.

En aquest sentit, ha afegit que “els valencians volem que Catalunya se senta còmoda a Espanya i estem disposats a treballar en la línia de reconduir i normalitzar la situació en la mesura de les nostres possibilitats”. En opinió del conseller, “Espanya ha d'anar cap a un disseny federal, sense trencaments i afavorint la col·laboració”.

Per la seua banda, el president de la Tercera Via, Mario Romeo, ha assenyalat que “València és una peça imprescindible per bastir una nova Espanya basada en la pluralitat i la diversitat”. “Volem entesa i diàleg amb l’estat espanyol al voltant de les grans qüestions que afecten no solament a Catalunya sinó també a altres territoris”, ha remarcat, al mateix temps que ha recordat que València i Catalunya tenen visions compartides sobre les necessitats del territori, com el Corredor de Mediterrani.

També ha participat en el col·loqui el periodista i director d’Alternativas Economicas, Andreu Missé, qui ha afirmat que “el progrés econòmic i social de Catalunya i de la Comunitat Valenciana depén en bona mesura de les infraestructures que comparteixen”, i ha afegit que “és urgent un acord sobre el finançament per no podrir més les relacions entre territoris i no fer partir més a la gent”.

L’acte, que ha estat moderat pel periodista Salvador Enguix, ha comptat també amb la presència de la diputada de Compromís a les Corts Valencianes Mireia Molla, el diputat i portaveu de Podem Antonio Montiel i el rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento