Comunitat Valenciana

Echenique sobre les paraules de Montiel: "Quan un defèn l'indefensable acaba fent comparacions horribles"

  • SARAGOSSA/VALÈNCIA, 7 (EUROPA PRESS)
Pablo Echenique (Podem), hui en les Corts d'Aragó
Pablo Echenique (Podem), hui en les Corts d'Aragó
EUROPA PRESS
Pablo Echenique (Podem), hui en les Corts d'Aragó

El secretari estatal d'Organització de Podem, Pablo Echenique, ha lamentat les declaracions efectuades pel secretari general de Podem a la Comunitat Valenciana, Antonio Montiel, per les seues al·lusions a Sadam Husein i Francisco Franco, i ha dit: "Quan un defèn l'indefensable acaba fent comparacions horribles".

Echenique s'ha pronunciat en estos termes en declaracions als mitjans de comunicació a Saragossa en relació amb una intervenció de Montiel en la qual va dir que s'havia de "corregir" la "fórmula plebiscitària" de la Secretaria General del partit que dirigix Pablo Iglesias que permet convocar a una assemblea als inscrits "saltant-se l'organització", ja que "açò ho feia Saddam Hussein, Franco", ha assegurat.

Echenique ha criticat el "greu error" de Montiel. "Són unes declaracions horribles", ha dit el secretari estatal d'Organització de Podem, qui ha observat que Montiel s'ha disculpat, la qual cosa "l'honra".

En la seua opinió, el líder valencià de Podem "està defenent l'indefensable: que no es consulte a les bases, que estava bé que Pedro Sánchez no poguera preguntar a les bases si el PSOE s'havia d'abstindre o no per a donar suport a Rajoy".

Així, ha manifestat que "quan un defèn l'indefensable, a voltes l'argument se li va massa lluny i acaba fent comparacions horribles", en al·lusió a les referències de Montiel a Sadam Husein i Francisco Franco.

D'altra banda, Echenique ha afirmat que el secretari Polític, Íñigo Errejón, està fent un treball parlamentari "fenomenal" i ha pronosticat que, després de l'Assemblea de Vistalegre II, els membres de la formació habitada aniran "tots a una a lluitar contra l'adversari", "l'oligarquia", de la qual ha dit que "té delegats blaus, taronges i rojos".

Echenique ha restat importància a les pugnes entre Pablo Iglesias i Íñigo Errejón pel lideratge de la formació morada, que al seu juí és en realitat un "remake" del "Pablo contra Pablo" de Vistalegre I, quan Iglesias i ell mateix van competir per la secretaria general estatal i va guanyar el primer. "Estem vivint el mateix", ha considerat Echenique respecte d'este debat "encès".

Ha opinat que Errejón "és un valor clau dins de Podem i seria molt poc intel·ligent no tindre'l en llocs de responsabilitat" perquè "amb la gent brillant cal explicar i si algú no pensa açò s'està equivocant", ja que "les millors ferramentes polítiques són aquelles en les quals la gent que té més capacitats està exercint les tasques més importants i en el cas d'Íñigo està clar".

"A mi m'agrada el treball parlamentari d'Íñigo, em pareix fenomenal", ha confessat Pablo Echenique, qui ha puntualitzat que no li correspon a ell decidir-ho, sinó als Consells Ciutadans. "En el Consell en el qual estiga defendré esta posició, però no prendré la decisió".

Pablo Echenique no té notícia que Iglesias haja oferit a Errejón substituir Manuela Carmena i ser l'alcalde de Madrid, matisant que "en tot cas hauria de decidir-ho la gent", encara que sí li "encaixa" que Iglesias "haja pogut buscar qualsevol manera d'evitar una confrontació". Ha fet notar que "nosaltres ens presentem sempre a primàries i un pot guanyar o perdre".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento