Comunitat Valenciana

El PSOE pregunta al Govern com va a impedir que l'ébola de l'olivera arribe a la Comunitat

  • Es tracta d'una plaga vegetal denominada 'xylella fastidiosa', considerada com una de les "més letals d'Europa" i que ja ha arribat a Balears.
  • José Luis Ábalos ha reclamat "un pla que evite la seua expansió i que el Ministeri d'Agricultura informe sobre les mesures fitosanitàries" a prendre. 
  • El socialista ha subratllat la importància d'habilitar "una línia de fons europeus i subvencions del Govern per a indemnitzar als agricultors afectats".
Olivera
Olivera
UNIVERSITAT D'ALACANT
Olivera

El diputat del PSOE per València en el Congrés José Luis Ábalos ha presentat una bateria de preguntes perquè el Govern explique quines actuacions va a aplicar per a impedir que la plaga vegetal denominada 'xylella fastidiosa' -considerada com una de les "més letals d'Europa" i també coneguda com l'ébola de l'olivera- arribe al camp valencià.

El parlamentari socialista ha assenyalat en un comunicat que recentment els agricultors de la Comunitat han alertat de la "perillositat" d'esta plaga que emergeix a la Unió Europea. "Només en el cas del sud d'Itàlia, este patogen va obligar a talar prop d'un milió d'oliveres i ara està assotant amb força Balears. Per això hem d'abordar este tema com un assumpte d'Estat davant l'amenaça que suposa per al conjunt de l'agricultura a Espanya", ha manifestat.

El diputat valencià ha defès les reivindicacions del sector a la Comunitat, que demanda un pla "que vaja més enllà de la contenció". "El Govern ha d'explicar quines mesures preveu aplicar per a l'eradicació d'este bacteri que afecta l'olivera, la vinya i fruiteres com els cítrics", ha afegit.

"Després dels últims casos coneguts i la provada letalidad d'esta plaga, reclamem un pla que evite la seua expansió a altres comunitats autònomes i que el Ministeri d'Agricultura informe sobre les mesures fitosanitàries que s'aborden en les àrees afectades", ha indicat.

Entre les actuacions que reclama el PSOE, s'inclou conéixer "com se'n va a actuar contra l'insecte que transmet la malaltia als arbres". Ábalos ha agregat la importància d'habilitar "una línia de fons europeus i subvencions del Govern per a indemnitzar als agricultors afectats" com demanen els agricultors.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento