Comunitat Valenciana

Un autobús donat per EMT València arriba a Mali carregat amb material escolar

  • El vehicle ha sigut pintat exteriorment per l'artista Julieta XLF.
  • Este és el tercer autobús donat en els últims dos anys des de l'EMT.
  • Els xiquets procedeixen moltes vegades de llogarets allunyats, en ocasions a diversos quilòmetres del centre educatiu.
Autobús donat per l'EMT amb material escolar arriba a Mali
Autobús donat per l'EMT amb material escolar arriba a Mali
AYUNTAMIENTO
Autobús donat per l'EMT amb material escolar arriba a Mali

L'Empresa Municipal de Transports (EMT) ha donat un autobús a l'ONG CC Ajuda el Desenvolupament per a Mali, on serà utilitzat com a transport escolar i sanitari. L'autobús ha arribat este dilluns, carregat amb material escolar, a la seua destinació després de recórrer 6.000 quilòmetres.

El vehicle ha sigut conduït per dos treballadores de l'empresa (Susana i Rus), a les quals els ha acompanyat un mecànic (Alberto), també de l'EMT, i un voluntari de l'ONG, tots ells responsables del projecte.

Baix el lema 'Solidaritat sobre rodes', l'equip ha estat durant les últimes setmanes arreplegant material escolar, roba i joguets entre els treballadors de l'EMT, que estos dies repartiran entre les escoles i els orfenats de la comuna d'Homborí (Mali). El vehicle ha sigut pintat exteriorment per l'artista Julieta XLF.

L'autobús donat correspon als últims retirats de la circulació després de l'adquisició de nous vehicles. Abans de partir a Àfrica i per a fer eixe viatge tan llarg, se li ha fet una revisió perquè arribara en les millors condicions i que complisca la seua funció com a transport escolar i sanitari.

"La distància mitjana que un malalt recorre en la comuna d'Homborí per a assistir als centres de salut és superior als 16 quilòmetres. Pràcticament la majoria es trasllada a peu o es veu obligada a pernoctar a casa d'algun parent, la qual cosa suposa un cost addicional per a les famílies que sobreviuen amb menys d'un dòlar al dia", ha explicat Rafael Jaroid, de l'ONG.

A més, els xiquets en edat escolar procedeixen moltes vegades de llogarets allunyats, en ocasions a diversos quilòmetres del centre educatiu, de manera que han de fer grans caminades per a arribar al col·legi i tornar a les seues cases. Per este motiu, dotar als col·legis d'un mitjà de transport serà molt útil per als xiquets.

Este és el tercer autobús donat en els últims dos anys des de l'EMT. Els dos anteriors van ser destinats als campaments de refugiats de Tinduf en el Sàhara Occidental, a través d'una ONG i de la Universitat Politècnica de València.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento