Comunitat Valenciana

Les ratxes de vent aconseguixen els 148 km/h a Castelló i el 112 atén 86 incidències

  • El Centre de Coordinació d'Emergències assenyala que estes 86 incidències s'han registrat entre les 8 i les 13.30 h.
  • Este diumenge va caure el mur de tancament del CEIP L'Alborxí d'Alzira (València), segons l'Ajuntament.
  • Els parcs i jardins de la ciutat de València que van ser tancats al públic este diumenge.
El vent tomba part del mur de tancament d'un col·legi d'Alzira
El vent tomba part del mur de tancament d'un col·legi d'Alzira
AJUNTAMENT
El vent tomba part del mur de tancament d'un col·legi d'Alzira

Les ratxes de vent que mantenen este dilluns en alerta part de la Comunitat Valenciana han arribat als 148 km/h en localitats com Xert (Castelló), mentre que el telèfon 112 ha atès durant el matí un total de 86 incidents relacionats amb el vent.

Així ho ha indicat el Centre de Coordinació d'Emergències (CCE), que assenyala que estes 86 incidències s'han registrat entre les 8 i les 13.30 hores.

Citant l'Associació Valenciana de Meteorologia (Amamet), el CCE assenyala que els vents han arribat als 119 km/h a Xodos (Castelló), a 108 a Catí (Castelló), a 101 a Aiora (València) i a 90 a La Font de la Figuera (València).

L'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) manté en avís taronja l'interior nord de Castelló per ratxes de vent de fins el 100 km/h, mentre que l'alerta groga persisteix en la resta de l'interior castellonenc i el nord d'Alacant, per vents de 70 i 80 km/h.

Cau un mur a Alzira

Com a conseqüència del temporal de vent, este diumenge va caure el mur de tancament del CEIP L'Alborxí d'Alzira (València), segons ha informat l'Ajuntament. "Afortunadament era diumenge, dia no lectiu, i no hi ha hagut que lamentar cap dany personal", ha manifestat Fernando Pascual, regidor de Gestió Urbanística. La brigada municipal d'obres està executant este dilluns els treballs necessaris per a reconstruir el mur.

Per la seua banda, els parcs i jardins de la ciutat de València que van ser tancats al públic este diumenge per motius de seguretat arran de l'alerta per fortes ratxes de vent han tornat a obrir les seues portes amb total normalitat.

Així ho ha comunicat la regidora delegada de Parcs i Jardins, Pilar Soriano, que ha destacat que la ràpida actuació i la col·laboració de la ciutadania ha permès garantir la seguretat de tots els veïns.

El fort vent sí ha comportat la pèrdua de 42 arbres en tota la ciutat, bé perquè els ha tombat, bé perquè els ha deixat en una situació en què resultat recomanable retirar-los per a evitar que caigueren sobre alguna persona.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento