Comunitat Valenciana

Transparència i la UPV crearan un sistema d'alertes per a previndre roïnes pràctiques i corrupció en l'administració

  • El Consell ha aprovat el conveni de col·laboració entre la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació i l'Universitat Politècnica de València (UPV) per a l'engegada d'un sistema d'alertes primerenques per a la prevenció de la corrupció en l'administració valenciana.

Es preveu que l'aplicació, que serà pionera a Espanya, estiga operativa a partir de l'any 2018. L'objectiu del conveni és desenvolupar models, mètodes i algoritmes relacionats amb una aplicació informàtica d'alertes primerenques, que permeta obtindre informació rellevant per a poder detectar roïnes pràctiques i irregularitats en la gestió pública a partir de les bases de dades de l'administració de la Generalitat.

Les innovacions tècniques que aporte la UPV es realitzaran sobre una aplicació concreta, que serà seleccionada tenint en compte que siga un programa de caràcter lliure. Comptarà amb l'assessorament d'entitats vinculades a la lluita contra la corrupció i el frau en les administracions públiques.

Així mateix, Transparència podrà establir altres acords amb administracions públiques i entitats socials amb experiència demostrada en este àmbit per a proporcionar un qüestionari de preguntes a la UPV que puguen ser respostes per l'aplicació a través dels algoritmes elaborats i convertits en reposades automàtiques o alertes primerenques.

En els pròxims mesos la Conselleria realitzarà una convocatòria pública perquè qualsevol organització interessada presente el seu projecte de prevenció de roïnes pràctiques.

L'engegada, per part de la UPV, del sistema d'alertes primerenques per a detectar aquelles incidències que pogueren assenyalar roïnes pràctiques i possibles irregularitats en l'administració comptarà amb una subvenció de 55.000 euros per a este exercici.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento