Comunitat Valenciana

L'Àgora serà finalment la seu del Caixaforum de la ciutat de València

  • L'edifici, amb una coberta sense finalitzar, es troba actualment sense ús.
  • La Generalitat va oferir l'espai, mentre que Ribó va suggerir els Docks del Port.
  • En dos mesos la Fundació La Caixa donarà més detalls de la iniciativa.
Àgora de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València
Àgora de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València
EUROPA PRESS
Àgora de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València

L'Àgora de la Ciutat de les Arts i les Ciències és finalment la ubicació triada per a l'obertura a València d'un Caixaforum. Després d'estudiar-se diverses possibilitats per a obrir el centre cultural en la ciutat del Túria, s'ha optat per l'edifici dissenyat per Santiago Calatrava.

Així, s'està treballant en un projecte que permeta incardinar un Caixaforum en aquest espai, segons han confirmat fonts de la Fundació La Caixa, que han apuntat que es preveu que en el termini de dos mesos siga possible donar més detalls del projecte. Aquesta emblemàtica construcció, amb una coberta sense finalitzar, es troba actualment sense ús.

El passat mes d'abril, la vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, reconeixia que existien converses en "estat embrionari" per a instal·lar a València un Caixaforum, un dels grans centres culturals que l'entitat té repartits en diverses ciutats espanyoles.

Posteriorment, es van fer públiques informacions sobre dues possibles localitzacions per a aquest centre cultural: l'Àgora de la Ciutat de les Arts i les Ciències, de la qual va parlar el president de la Generalitat Ximo Puig; i els Docks, en el Port, una alternativa a la qual es va referir l'alcalde de València, Joan Ribó.

Finalment, serà l'Àgora de la Ciutat de les Arts la que aculla el Caixaforum, un nou espai en aquesta iniciativa de la fundació que pretén "oferir una àmplia oferta cultural para tots els públics en diferents ciutats d'Espanya", segons expliquen en el seu web.

En l'actualitat, a més de les capitals de província catalanes, compten amb Caixaforum altres ciutats com Madrid, Palma i Zaragoza. Aquest últim és a més el primer en un edifici de nova construcció, ja que en la resta de casos es van condicionar immobles ja existents.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento