Comunitat Valenciana

Un jutge investiga l'alcalde d'Almàssera (PSPV) denunciat per adjudicar "a dit" 162.000€ "en contra" d'Intervenció

  • El Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 3 de Montcada (València) ha admès a tràmit la querella presentada pel PP d'Almàssera contra l'alcalde, el socialista Ramón Puchades, per presumptament adjudicar "a dit" 162.589 euros "en contra" dels informes de la Intervenció.

Així ho ha indicat el portaveu del PP d'Almàssera, Emilio Belencoso, en un comunicat, qui ha recordat que la querella es va interposar per un presumpte delicte de prevaricació en Servicis Socials i pagament irregular de factures.

Prèvia a la presentació de la querella, Belencoso ha explicat que es van presentar "multitud d'escrits, s'ha advertit en comissions i en plens, i es va denunciar fins i tot en privat que la forma en la qual obrava l'Alcaldia no era la correcta ni la concorde a la llei".

La querella arreplega els presumptes delictes de prevaricació i diverses "irregularitats" en el departament de Servicis Socials i Intervenció de l'Ajuntament.

Així, el PP va denunciar que Ramón Puchades va autoritzar el pagament de més de 150.000 euros, "malgrat els diversos informes contraris de la Intervenció municipal, amb un clar dol, ja que l'informe de la tècnic municipal és contundent en assenyalar que es paguen a dit".

Així mateix, els 'populars' han comptabilitzat més de 10.000 euros en suposats pagaments irregulars de productivitats que compten amb l'informe desfavorable d'Intervenció per no "seguir criteris objectius" per al pagament de les mateixes. La situació és "tan alarmant", han agregat, que fins als sindicats de l'Ajuntament han demanat explicacions a l'alcalde sobre estes factures.

Al PP d'Almàssera no deixa de sorprendre-li esta manera de gestionar d'un alcalde que "va ser membre del Consell de Personal dels Corts valencianes en representació d'un sindicat, a més de ser funcionari públic" pel que "coneix com funciona el sistema i la manera correcta d'actuar", la qual cosa "incrementa la gravetat demostrada en la seua gestió", ha advertit.

Belencoso ha denunciat també la "irregularitat" del Pla de Servicis Socials, un pla, ha explicat, que el propi Ajuntament va assegurar "no saber res" fins que el PP va haver de presentar per Registre d'Entrada la documentació que ho demostrava. Així, l'alcalde "va haver de reconéixer que es va crear un pla 'ad hoc' per a Servicis Socials" per a persones en risc d'exclusió social que van treballar presumptament en festes del poble, "sense donar-les d'alta en la Seguretat Social i sense contracte".

Sobre este tema, ha assenyalat que el PP pretén "que no quede impune un possible delicte que algú que ostenta el càrrec d'Alcalde ni pot ni deu cometre". En este sentit, ha afegit que si l'alcalde pensa que és possible realitzar tal actuació i "quedar-se tan tranquils" és que "tenen un concepte molt estrany de la Justícia i l'honestedat".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento