Comunitat Valenciana

Puig vol que l'ús del fons de contingència per al temporal no compute com a deute

  • El president ha demanat que adquirisca el tractament especial que se li ha donat altres vegades, com després del terratrémol de Lorca el 2011.
  • La vicepresidenta del Govern ha manifestat que l'Executiu central estudiarà les peticions "per si foren possibles en el marc d'estabilitat pressupostària".
  • El Govern ha aprovat un decret llei per a fer front a les conseqüències del temporal i ha reafirmat el compromís de treballar "de la manera més coordinada possible".
Paseo marítimo de La Casbah tras el temporal
Paseo marítimo de La Casbah tras el temporal
EUROPA PRESS
Paseo marítimo de La Casbah tras el temporal

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha reclamat este dimarts que l'import del fons de contingència que se'n va a destinar a pal·liar els danys generats per l'últim temporal no compute com a deute, sinó que adquirisca el tractament especial que se li ha donat altres vegades, com després del terratrémol de Lorca el 2011.

Així li ho ha traslladat a la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, en la trobada que han mantingut al Palau de la Generalitat, després del qual esta ha manifestat que l'Executiu central estudiarà les peticions de la Generalitat "per si de cas foren possibles en el marc d'estabilitat pressupostària que ve establit per la UE".

Segons ha indicat Puig, ha demanat al Govern una solució d'impacte directe per a respondre als danys "catastròfics" causats pel temporal a la Comunitat Valenciana.

La vicepresidenta ha recordat que el Govern ha aprovat un decret llei per a fer front a estes conseqüències i ha reafirmat el compromís de treballar "de la manera més coordinada possible" i "donar-li prioritat al restabliment de les platges, de les costes i dels passejos marítims perquè estiguen a punt en les dates d'obertura de la temporada turística".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento