Comunitat Valenciana

Un total de 362 centres han sol·licitat la jornada escolar contínua per al pròxim curs

  • Segons les llistes provisionals, a Alacant l'han sol·licitat 95 centres, a Castelló 67 i a València 200.
  • Les modificacions es podran aplicar a partir d'octubre, coincidint amb el canvi a l'horari habitual de tot el curs.
  • Les escoles amb el vistiplau de la Direcció General de Política Educativa celebraran la consulta a les famílies el 4 d'abril.
Imagen de archivo de un aula
Imagen de archivo de un aula
EUROPA PRESS
Imagen de archivo de un aula

La Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport ha fet públiques les xifres provisionals dels centres que s'han acollit al procediment d'autorització d'un pla específic d'organització de la jornada escolar en les escoles.

Per comarques, a Alacant l'han sol·licitat 95 centres, 67 sol·licituds corresponen a les comarques de Castelló i 200 de les sol·licituds presentades són de les comarques de València, per la qual cosa en tota la Comunitat sumen 362, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

Estes dades són xifres provisionals corresponents al matí de hui, dia en el qual s'ha iniciat el recompte de sol·licituds. Per tant, les xifres podrien experimentar lleus variacions, ja que s'ha de fer la comprovació de totes les sol·licituds. Les xifres definitives es coneixeran al llarg d'esta setmana.

Una vegada acollides les sol·licituds, la direcció territorial, mitjançant la Inspecció, farà un informe i ho enviarà, juntament a la resta de documentació, a la Direcció General de Política Educativa, que emetrà en els centres educatius una resolució que, en el cas que siga favorable, els autoritzarà a iniciar el procés de consulta a les famílies.

Este informe ho rebran els centres abans del 15 de març i podran preparar la consulta a les famílies, que es farà abans de les vacances.

Finalment, la consulta es farà en tots els centres el dia 4 d'abril. L'endemà es remetran els resultats de l'escrutini de la consulta a les famílies a la Direcció General de Política Educativa.

Una vegada enviats els resultats de l'escrutini a la Conselleria, el director general de Política Educativa dictarà, abans del començament del període d'admissió dels alumnes, si és procedent, l'autorització definitiva perquè cadascun dels centres educatius aplique el Pla Específic d'Organització de la Jornada Escolar que ha presentat.

Les modificacions es podran aplicar a partir d'octubre, coincidint amb el canvi a l'horari habitual de tot el curs. L'autorització definitiva s'estendrà per períodes de tres cursos acadèmics renovables, sempre que els resultats s'ajusten a les millores previstes en el pla.

L'avaluació es realitzarà en funció de la incidència del nou horari sobre el procés d'ensenyament-aprenentatge i els resultats obtinguts per l'alumnat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento