Comunitat Valenciana

Puig es reunirà este dimarts amb Sáenz de Santamaría per a abordar "qüestions prioritàries" com el finançament

  • El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, es reunirà este dimarts a València amb la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, per a abordar "qüestions prioritàries" per a la Comunitat Valenciana com el finançament autonòmic.
Cristóbal Montoro realiza el traspaso de competencias territoriales a Santamaría
Cristóbal Montoro realiza el traspaso de competencias territoriales a Santamaría
EUROPA PRESS
Cristóbal Montoro realiza el traspaso de competencias territoriales a Santamaría

Així ho ha indicat Puig als mitjans de comunicació, abans d'assistir a una jornada interparlamentària PSPV-PSOE, una trobada per a valorar els acords tancats a través del pacte del Botànic; detallar els reptes plantejats pel Govern per al pròxim semestre a Sagunt; així com exposar i coordinar els treballs per a "valencianitzar l'agenda del Govern de Rajoy.

Per a Puig, és evident que s'ha obert un nou escenari de diàleg "extremadament positiu" i, en este sentit, ha indicat que perquè el Govern puga aprovar els seus pressupostos haurà d'haver "moltes cessions i un projecte que no serà partidista i gairebé totalitzant com tenia el PP".

Així, ha posat en valor el treball que desenvolupen els diputats socialistes tant al Congrés com les Corts Valencianes i ha destacat que ara el Parlament valencià és "el centre de l'activitat política, alguna cosa que no passava en els governs del PP quan les Corts era una Conselleria més dels governs de la dreta". "Ara és un espai plural on es debat i s'aconseguixen treure lleis endavant des del treball, l'esforç i el diàleg, un element fonamental de la qualitat democràtica d'una societat", ha puntualitzat.

Per esta raó, ha considerat "important" que el grup parlamentari socialista en les Corts juntament amb el Congrés siga capaç d'elaborar "estratègies a favor del projecte de progrés per a la Comunitat", ha insistit Puig, qui ha apostat per impulsar una "oposició útil a Madrid al costat d'un govern útil a la Comunitat".

En esta línia, ha demanat que els socialistes valencians se centren a millorar una proposta socialdemòcrata que puga de veritat ser l'alternativa als governs conservadors, així com un finançament en les inversions que siga "proporcional" a la població de la regió i que "una vegada per totes es finance el transport metropolità". "Ara comença una negociació àmplia i espero que finalment es recullen estos punts que són claus per a la Comunitat", ha exigit.

Per a Puig, no es tracta de fer "focs artificials", sinó de fer "propostes realistes per a solucionar els problemes de la gent i ser més útils a la societat", ha incidit abans d'assegurar que "el Consell està demostrant amb fets que és un govern progressista perquè no es tracta de fer discursos efervescents sinó d'actuar, canviar i transformar la vida de la gent".

PROCÉS DE CONSOLIDACIÓ DE LA GESTIÓ

El cap del Consell ha posat en valor el primer any i mig de gestió del nou executiu valencià i, este sentit, ha destacat que ja s'està en "un procés de consolidació de la gestió". "Portàvem 20 anys sense que governara l'esquerra en aquesta comunitat i això amb una administració bastant precaritzada, ha sigut complicat l'aterratge, però este govern ja està clarament desenvolupant una política altament productiva", ha remarcat.

D'esta manera, ha subratllat que l'escenari econòmic i social en estos 20 mesos "ha millorat substancialment", tot i que ha subratllat que no cal fer "autobombo ni mostrar autosatifacció" perquè el confort "sol porta a limitar la capacitat d'iniciativa". Tot i això, ha reivindicat que ara les coses "van millor i este govern crea un escenari d'estabilitat, honradesa i de dialogo social permanent i amb estem treballant".

"Ara un nou semestre i hem estat de les primeres autonomies que ja hem aprovat els pressupostos, s'ha renovat Acord del Botànic i ens hem compromès a 50 noves mesures este semestre", ha valorat Puig, qui ha destacat la importància del contacte permanent amb la ciutadania "perquè este no és un projecte de partit sinó de país", ha incidit.

Per esta raó, ha advocat per mantindre el 'feedback' amb tota la ciutadania a través d'accions com les jornades de proximitat i així conèixer de primera mà les reivindicacions de tots els col·lectius i plantejar solucions reals.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento