Comunitat Valenciana

Podem proposa a les Corts la creació d'una beca d'investigació sobre Blasco Ibáñez

  • El grup parlamentari Podem ha proposat a la Mesa de les Corts Valencianes la creació d'una beca d'investigació sobre la figura i obra de Vicente Blasco Ibáñez en qualsevol de les seues múltiples facetes, com a novel·lista, periodista, polític o cineasta, entre d'altres.
Vicente Blasco Ibáñez
Vicente Blasco Ibáñez
ALMUZARA
Vicente Blasco Ibáñez

Podem reclama que les Corts doten econòmicament esta beca i la convoquen amb caràcter anual, així com que es publiquen els resultats dels projectes d'investigació quan finalitzen, segons ha informat la formació política en un comunicat.

Este grup parlamentari recorda en la seua iniciativa que el Decret 1/2017, de 13 de gener, ha declarat el present any com l''Any Blasco Ibáñez', en commemoració del 150 aniversari del seu naixement i que s'ha creat una comissió commemorativa per al desenvolupament dels actes que se'n vagen a programar.

Podem ha presentat esta iniciativa "amb el propòsit de col·laborar amb l'esmentada comissió, en el que considerem una gran oportunitat per a reconèixer la figura de Blasco Ibáñez com un dels autors més importants de la nostra literatura i com un dels personatges valencians més universals de finals del segle XIX i les albors del XX".

Esta formació recorda la tasca de periodista, agitador, escriptor, aventurer i cronista de Blasco Ibáñez, així com la seua faceta política, que el va portar a guanyar les eleccions de 1898 a València per a representar al poble valencià en les Corts Generals de Madrid, càrrec que va revalidar durant sis eleccions més.

Podem ha lamentat que "molts dels entorns físics, socials, culturals i polítics en els quals es va desenvolupar la intensa vida del personatge més universal que ha donat al món la Comunitat Valenciana han desaparegut, i la seua figura arrossegada a l'anonimat, durant molt de temps, per causes ideològiques".

Per esta raó, este grup parlamentari considera "de justícia" que les Corts Valencianes impulsen activitats per a reconèixer i aprofundir en la seua figura i obra, "restablint el vincle cultural perdut amb la figura de Vicente Blasco Ibáñez i que, més enllà del caràcter efímer de la commemoració del 150 aniversari del seu naixement, este esdeveniment ens pugui deixar per a la posteritat un bon nombre d'estudis d'investigació realitzats per joves estudiants, graduats o postgraduats".

L'objecte, segons Podem, és "reconciliar Blasco Ibáñez amb la terra i la gent a les quals tant va estimar i va ajudar en el seu progrés este genial escriptor, reconegut internacionalment, que va ser condecorat amb la legió d'honor de la República Francesa, en 1906, i com a doctor 'honoris causa' per la Universitat de Washington, en 1920".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento