Comunitat Valenciana

La Mesa d'Entitats de Solidaritat demana un operatiu contra el fred "en condicions": "Caritat no, dignitat sí"

  • VALÈNCIA, 27 (EUROPA PRESS)
La Mesa d'Entitats de Solidaritat se concentra para criticar la 'Operación frío'
La Mesa d'Entitats de Solidaritat se concentra para criticar la 'Operación frío'
EUROPA PRESS
La Mesa d'Entitats de Solidaritat se concentra para criticar la 'Operación frío'

La Mesa d'Entitats de Solidaritat amb els Immigrants s'ha concentrat este divendres a la plaça de l'Ajuntament de València per a manifestar el descontentament amb l'operatiu de l''Operació Fred' muntat pel consistori valencià amb motiu de l'últim temporal, perquè considera que acollir persones sense llar en la parada de metro de l'estació de Túria no és donar-los "una protecció digna".

"Exigim albergs de baixa exigència i plans d'emergència amb condicions de dignitat. A les persones no se'ls han de donar caritat ni almoines, sinó que han d'estar protegides per l'Estat i l'administració corresponent", ha subratllat la portaveu d'esta plataforma, Rosario Polito, en declaracions a Europa Press.

Baix el lema 'Ni una mort més als carrers, els participants han demanat a l'Ajuntament dispositius d'urgència que permeten l'acollida de les persones sense sostre durant l'hivern. "Demanem una 'Operació fred' digna per a totes les persones, més enllà de les nacionalitats i del lloc on han nascut", ha insistit la portaveu de la plataforma que ha explicat que ha sol·licitat a l'Ajuntament una reunió de treball per a abordar estes qüestions.

Segons la seua opinió, el consistori no ha sabut gestionar de manera adequada la protecció de les persones sense sostre a la ciutat perquè el dispositiu que va posar en marxa "no es va fer d'una manera digna per a estes persones". "Una estació de metro, on entra l'aigua, no és un espai digne per a les persones i més quan són tan vulnerables", ha lamentat.

A més, ha denunciat que les condicions han estat "molt dolentes" perquè "va entrar aigua" per la gran pedregada que estava caient a València. "Reconeixem que l'Ajuntament va posar a la Policia Local a treballar i es van entregar mantes i sacs de dormir, però no volem caritat, sinó dignitat. Caridad No, dignitat sí", ha reivindicat.

Per esta raó, ha sol·licitat que en estos casos es pose en marxa un dispositiu "digne" que puga muntar-se en col·legis, poliesportius o en espais de l'Ajuntament que no estiguen ocupats. En este sentit, ha indicat que existix un alberg a la ciutat, ubicat al carrer Llanterna, que "ara mateix no està complint cap funció" i "podria haver-se habilitat per donar dignitat i protecció a les persones".

Alhora, ha reclamat un alberg de baixa exigència, els requisits d'entrada del qual són menys restrictius i permetrien que les persones que ara no poden acudir a centres pogueren fer-ho. "Hi ha persones que es neguen a anar a albergs no perquè no vullguen dormir en un espai a cobert del fred, sinó perquè no complixen els requisits perquè tenen addiccions, malalties mentals o la seua única companyia és un gos i amb ell no poden entrar", ha lamentat la portaveu de la plataforma, qui ha demanat "mirar les persones des de les seues diferents característiques" i oferir-los "protecció i no caritat ni almoines" .

MÉS DE 400 PERSONES ALS CARRERS DE VALÈNCIA

Malgrat reconèixer que de les 404 persones que viuen al carrer a València, segons xifra l'últim informe de la Fundació Rais, "no totes acudirien als centres", ha insistit que "almenys tindrien la possibilitat d'accedir" i "no hauria tantes persones vivint sense llar a València".

Davant d'esta situació, la portaveu de la Mesa d'Entitats de Solidaritat ha sol·licitat una reunió amb la regidoria de Benestar Social per a tirar endavant un protocol en comú que "empare a les persones i protegisca els seus drets". "Si no seiem a parlar, difícilment es podrà dissenyar un pla que necessitem", ha tancat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento