Comunitat Valenciana

CESM adverteix de problemes en el servici d'Anestèsia del Peset per la "retallada" de prestacions

  • Segons el Sindicat Mèdic de la Comunitat Valenciana, eliminen, de 8.00 a 15.00 hores, dos de les tres places de cobertura d'urgències existents.
  • Per al sindicat, "la transparència que persegueix la Conselleria de Sanitat està arribant amb moltes dificultats als equips directius dels Departaments de Salut".
  • "Les intervencions urgents cal portar-les a terme quan es troba indicat i no quan la productivitat del centre ho recomane o permeta", declaren.
Hospital Doctor Peset de Valencia, donde fue ingresado el bebé.
Hospital Doctor Peset de Valencia, donde fue ingresado el bebé.
J.C. BARBERA
Hospital Doctor Peset de Valencia, donde fue ingresado el bebé.

El Sindicat Mèdic de la Comunitat Valenciana (CESM-CV) ha advertit este dimecres que se'n van a produir problemes en el servici d'Anestèsia de l'Hospital Peset de València per la "retallada" de prestacions decidida per la direcció i la direcció mèdica, a través de noves instruccions que eliminen, de 8.00 a 15.00 hores, dos de les tres places de cobertura d'urgències existents.

Entre d'altres coses, segons ha denunciat el sindicat en un comunicat, "s'endarreriran sense cap necessitat les intervencions quirúrgiques urgents fins a la vesprada i deixarà de garantir-se plenament l'analgèsia epidural per a les parteres que acudisquen a l'esmentada institució sanitària en la franja horària avantdita".

Per al sindicat, "la transparència que persegueix la Conselleria de Sanitat està arribant amb moltes dificultats als equips directius dels Departaments de Salut, presos en molts casos de pràctiques pròpies d'altres temps, que impliquen estranyes connivències amb actituds caciquils més que reprovables".

CESM-CV considera que l'Hospital Peset de València ha donat "un pas més en el seu camí cap a la comarcalització assumint que l'assistència urgent d'ordre quirúrgic que requerisca anestèsia no va a poder garantir-se en tots els casos ni en qualsevol moment del dia".

Segons la seua opinió, així es dedueix de les instruccions dels responsables, de les quals es desprén que la prioritat "passa per utilitzar tots els recursos per als quiròfans programats encara a costa de córrer certs riscos que semblen no resultar importants per als responsables de servici i del departament".

El CESM-CV ha indicat que l'"estalvi" de personal "s'ha aconseguit a base d'assignar un quiròfan programat per a un dels dos anestesistes de guàrdia d'urgències, que queda així incapacitat per actuar, mentre s'atribueix a l'anestesista de guàrdia de la Sala de Reanimació la vigilància dels pacients recent operats en l'anomenada 'Sala de Despertar', però amb instruccions d'abandonar l'esmentada activitat en el cas que sorgira una urgència que no poguera ser demorada fins a la vesprada".

Segons el sindicat, esta "distribució de la càrrega assistencial és aparentment fantàstica". "Per a portar-la a terme, sobren dos facultatius cada dia. Això sí, deixen dos llocs de treball sense atendre. És a dir, que s'han millorat els números a base de traure professionals dels llocs de treball", ha criticat.

Parts i operacions

CESM-CV alerta que les conseqüències "seran la impossibilitat d'aplicar analgèsia epidural durant l'horari de matins, amb el desplaçament de pacients a altres centres o el part inadequadament dolorós" perquè este tipus de part "no es considera encara una urgència com a tal".

D'acord amb el sindicat, una altra conseqüència serà que pacients amb processos aguts, com per exemple apendicitis, "s'endarreriran fins a poder ser intervinguts diverses hores després, de manera irracional i contrari a qualsevol bona praxi mèdica". "Les intervencions urgents cal portar-les a terme quan es troba indicat i no quan la productivitat del centre ho recomane o permeta", afegeix.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento