Comunitat Valenciana

Intersindical demana a Puig que la llei de funció pública reculla la competència en valencià i no admetrà "rebaixa"

  • Intersindical Valenciana exigix al president de la Generalitat, Ximo Puig, que la nova Llei de funció pública valenciana reculla la competència lingüística per a l'accés i la provisió de llocs de treball com a "fórmula per a garantir la igualtat lingüística a l'àmbit de les administracions públiques i el dret dels ciutadans i a expressar-se amb normalitat en la llengua de la seua elecció". Alhora, l'entitat recalca que "no acceptarà cap rebaixa en esta reivindicació històrica".

Per al sindicat, el Consell "ha d'assumir, com a mínim, el termes de l'acord sindical signat el 27 de desembre i traslladar al text de la nova norma els elements essencials del mateix: garantir la competència lingüística en valencià del seu personal mitjançant la formació, incloure a les relacions de llocs de treball el grau de coneixements que es determine en funció de les característiques del lloc de treball, exigir el requisit lingüístic per l'accés i provisió de llocs de treball i, finalment, establir els terminis transitoris per l'adaptació del personal a la nova situació".

Intersindical advertix que "no acceptarà cap rebaixa en esta reivindicació històrica". En este sentit, des de l'entitat es considera que "les desavinences dins del Consell no poden malgastar una oportunitat històrica per a normalitzar el valencià en les administracions públiques, una oportunitat que no s'havia donat en trenta anys".

Per això, des d'Intersindical Valenciana fan "una crida a la responsabilitat" de l'Executiu autonòmic i a actuar "amb valentia i determinació per a donar resposta al que la majoria de la societat reclama i quan ja hi ha un ampli consens per a normalitzar l'ús del valencià en les administracions públiques, tal com es va fer patent el dia 29 de desembre, amb motiu de la firma de l'Acord sobre les bases que han de regir la competència lingüística del personal al servici de les administracions valencianes".

"En cas contrari, -prosseguix- Intersindical Valenciana considerarà que s'estan incomplint els compromisos adquirits públicament pel Govern de la Generalitat i, en conseqüència, no donarà suport a la nova llei i convocarà mobilitzacions a favor de la competència lingüística del valencià i dels drets dels ciutadans que fan servir el valencià, la seua llengua materna, com un vehicle normal d'expressió".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento