Comunitat Valenciana

La grip creix a menor ritme del que es preveia i se situa en 134 casos per 100.000 habitants a la Comunitat Valenciana

  • L'ona epidèmica està creixent a la Comunitat Valenciana a un ritme inicialment menor al previst pels tècnics de Salut Pública i se situa en 134 casos per cada 100.000 habitants.
Gripe, resfriado, constipado, constiparse, mujer tosiendo, toser, tos
Gripe, resfriado, constipado, constiparse, mujer tosiendo, toser, tos
EUROPA PRESS
Gripe, resfriado, constipado, constiparse, mujer tosiendo, toser, tos

Així, ho ha avançat este dimarts la consellera de Salut Universal, Carmen Montón, després de firmar el conveni per a fer front al copagament farmacèutic, que ha destacat que la situació és la "normal" per a este moment estacional.

Sobre esta qüestió, ha ressaltat que a més la taxa de creixement de la grip és menor a la inicialment prevista ja que ha passat en les últimes setmanes de 50 casos per cada 100.000 habitants, a 64, a 120 i a 134 casos esta setmana, segons les dades provisionals, ja que l'actualització de les dades setmanals es publica els dimecres.

Montón ha apuntat que tot i que "l'ona epidèmica no està sent tan ràpida tot i que seguix augmentant" i per esta raó el Comitè Autonòmic de Seguiment i també per departaments "es continuen reunint per a analitzar l'evolució i realitzen tres controls diaris en cada departament per a determinar quins recursos deuen ampliar-se".

Així, ha recordat que el pla de Contingència contra la grip preveu habilitar fins a en 539 el nombre de llits per a atendre l'increment de la pressió assistencial en cas de necessitat, la contractació de fins a 132 persones i 1.364.000 euros per cobrir estos contractes.

En qualsevol cas, ha destacat que este increment "no està sent tan fort" com es va alertar al principi. Per esta raó, ha comentat que la situació en les Urgències "són les habituals en un moment estacional de grip" i ha ressaltat que el pla de contingència està "funcionant bé".

De fet, ha apuntat que "no hi ha res destacable ni rellevant atribuïble a la grip".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento