Comunitat Valenciana

El Govern declararà 'zona catastròfica' les comarques afectades pel temporal

  • "Des del minut un se'n va a treballar per a restablir les zones afectades pel temporal", s'ha compromés De la Serna.
  • El ministre ha destacat la coordinació existent entre les diferents administracions en les tasques d'Emergències.
  • Puig ha valorat la trobada "positiva" i ha destacat el compromís del Govern per a "reposar els servicis bàsics".
Ximo Puig y De la Serna en una comparecencia en Valencia
Ximo Puig y De la Serna en una comparecencia en Valencia
EUROPA PRESS
Ximo Puig y De la Serna en una comparecencia en Valencia

El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, ha anunciat este dimarts a València que el Govern inclourà este divendres la declaració de zona greument afectada per una emergència de protecció civil -la nova figura que substitueix la de zona catastròfica- de les comarques de la Comunitat Valenciana afectades pel temporal d'estos dies, en el Reial Decret que aprovarà el Consell de Ministres.

Alhora, s'ha compromés que per Setmana Santa el litoral valencià, greument afectat per les pluges i la nevada, estiga reparat per a l'arribada de turistes. "No tinguen cap dubte que el Govern va a treballar intensament que això siga així. Des del minut un se'n va a treballar per a restablir les zones afectades pel temporal", s'ha compromés De la Serna.

Així ho ha anunciat el ministre de Foment a València, després de mantindre este dimarts una reunió amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, per a abordar les conseqüències del temporal que als últims dies ha afectat la Comunitat Valenciana. Puig ha valorat la trobada "positiva" i ha destacat el compromís del Govern per a "reposar els servicis bàsics" i "donar cobertura a les persones que s'han vist afectades".

De la Serna ha destacat la coordinació existent entre les diferents administracions en les tasques d'Emergències i ha atribuït els problemes ferroviaris i l'embús de l'A-3 a la "situació tan excepcional" que s'ha viscut a la regió valenciana.

Per esta raó, ha avançat que este dimecres a la reunió de la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáez de Santamaría, amb els subsecretaris dels diferents ministeris s'abordarà la inclusió de la zones afectades greument per una emergència de protecció civil en el Reial Decret que el Consell de Ministre aprovarà este divendres per a atendre les actuacions per danys causats pel temporal del mes de novembre passat.

"Hi ha un compromís del Govern per a incloure els danys del temporal dins de les zones afectades greument per una emergència de protecció civil en el Reial Decret que aprovarà el Consell de Ministre", ha destacat De la Serna.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento