Comunitat Valenciana

El Consell aprovarà "com més prompte millor" les ajudes per l'últim temporal, en principi, en el pròxim ple

  • La consellera d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián, ha assegurat este dilluns que l'acord d'ajudes del Govern valencià per l'últim temporal s'aprovarà "com més prompte millor, en principi en el pròxim ple del Consell". Cebrián ha realitzat estes declaracions davant dels mitjans durant la visita que ha realitzat al Port de Castelló.
ELENA CEBRIÁN Y PACO TOLEDO
ELENA CEBRIÁN Y PACO TOLEDO
EUROPA PRESS
ELENA CEBRIÁN Y PACO TOLEDO

Sobre esta qüestió, ha assegurat que encara estan en el període de valoració de danys dels temporals acumulats de novembre, desembre i de la sequera. "Hem fet una carta al Ministeri d'Agricultura, a Hisenda, Interior i Seguretat Social amb diferents mesures que sol·icitem a l'Estat en el marc de les seues competències i que han sigut pactades i treballades amb el sector perquè puguen contribuir a sostindre esta situació extraordinària que han patit molts pagesos", ha subratllat.

La Conselleria ha apuntat que també estan fent una recopilació de tots els danys causats en infraestructures, com camins, sèquies, entre d'altres, i "hi ha una petició clara a les confederacions perquè és molt important la seua tasca en el manteniment de barrancs, cursos, embassaments o preses".

Cebrián ha destacat que ara "que sembla que remet l'actual temporal" estan actuant en la mateixa línia. Així, ha apuntat que l'acord d'ajudes del Consell s'aprovarà "com més prompte millor, en principi en el pròxim ple del Consell" i, a partir d'ací, "s'obri un període en el qual els ajuntaments fan el seu peritatge de danys, ho presenten i fem des de les conselleries concernides un estudi de les peticions i, amb càrrec al fons de contingència i, en la mesura del possible, que és poc, i amb fons propis de les Conselleria atendrem totes estes obres".

La consellera ha destacat que cal considerar que en dos mesos "estem patint una successió de temporals que obliguen que totes les administracions anem de la mans i treballem de manera conjunta, eficient i buscant la sinergies necessàries perquè les activitats econòmiques que s'han vist afectades puguen tornar a la normalitat com més prompte millor".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento