Comunitat Valenciana

Transportistes exigixen a les Administracions "més previsió i mitjans" per a minimitzar efectes del temporal

  • La Federació Valenciana d'Empresaris del Transport i la Logística (FVET) ha exigit a les administracions competents en la gestió de les emergències "més previsió i mitjans" perquè "no han estat a l'altura de la crítica situació" que s'han viscut a les carreteres valencianes com a conseqüència del temporal.

Així ho ha indicat FVET en un comunicat en el qual ha reprovat que centenars de conductors i vehicles de transport de mercaderies estan vivint en les últimes hores "greus situacions de paralització en tota la xarxa de carreteres del territori valencià". "Encara hui des d'ahir a la vesprada es troben immòbils i desatesos a les carreteres centenars de transportistes valencians", ha criticat el col·lectiu.

Tot i que, ha admès que "no es pot preveure amb seguretat la intensitat i impacte dels fenòmens meteorològics, tal com ha succeït", remarquen que tampoc es pot obviar "la dificultat que suposa accedir a determinats llocs en ple temporal i executar les mesures que permeten desbloquejar la situació perquè els vehicles puguen funcionar amb relativa normalitat".

"El transport valencià viu amb perplexitat i desconcert que vies principals de comunicació com és la que connecta València amb la capital d'Espanya, hagen quedat impracticables durant hores i hores amb els transportistes i els seus vehicles tirats, juntament amb altres usuaris de les vies, sense major explicació", subratllen.

Segons la seua opinió, "no és raonable i no tindrà fàcil justificació" que autovies com l'A-3 i altres vies principals estiguen tallades "sense haver aplicat una mínima previsió davant de l'amenaça de temporal coneguda dies enrere" i que, tot i això, "no ha servit per a preveure dispositius que asseguraren la circulació per les carreteres valencianes".

Per esta raó, des de la Federació Valenciana d'Empresaris del Transport i la Logística (FVET) han lamentat l'actuació de les diferents Administracions competents perquè "no han estat a l'altura de la crítica situació a les carreteres" i han exigit "una major eficiència en la gestió dels recursos de tots els ciutadans i major capacitat d'anticipació i resolució de situacions crítiques".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento