Comunitat Valenciana

C's veu una "bona notícia" que hi haja data per a corregir l'infrafinançamet i demana iniciar "un debat responsable"

  • El síndic de Ciutadans (C's) en les Corts Valencianes, Alexis Marí, ha considerat "una bona notícia" que "per fi hi haja una data, 2017, per a corregir l'infrafinançament", però ha reclamat "que s'inicie un debat responsable i objectiu entre totes les Comunitats Autònomes, ja que els drets són dels ciutadans i no dels territoris".
Alexis Marí
Alexis Marí
SMAYLO&CIA
Alexis Marí

"Ciutadans està al costat del Consell per a reclamar un nou model de finançament autonòmic. És urgent corregir les desigualtats entre territoris per a poder pagar els serveis públics, la sanitat, l'educació o la dependència, entre d'altres qüestions", ha assenyalat el portaveu parlamentari en un comunicat en relació amb els compromisos del Govern després de la Conferència de Presidents d'este dimarts.

En qualsevol cas, Marí ha assenyalat que el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, "no pot conformar-se amb la promesa que en 2017 s'abordarà el canvi del model" i ha instat a "començar a gestionar millor els escassos recursos que hi ha".

Respecte a la petició del cap del Consell que el nou model tinga efectes retroactius, Marí ha afirmat que és "una realitat que si hi ha un sistema de finançament injust prolongat en el temps, es genera un dèficit de finançament", però ha advocat per a "ser realistes" i "no enganyar als valencians amb promeses que no van a complir-se perquè la caixa de l'Estat està buida".

Per este motiu, ha considerat "prioritari que es corregisca la injustícia de la base, és a dir, reformant el sistema de finançament autonòmic".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento