Comunitat Valenciana

Comencen a desallotjar a okupes d'habitatges públics del barri del Cabanyal

  • La Policia tira a cinc persones de dos immobles situats en aquest barri de la ciutat.
  • Ribó justifica l'actuació perquè els arquitectes puguen rehabilitar-les.
  • Es tracta de recuperar el barri “perquè la gent puga viure com en qualsevol altre lloc de la ciutat”, va explicar la regidora de Protecció Ciutadana.

La regeneració i rehabilitació del Cabanyal passen per millorar el clima de convivència en el barri després d'anys de degradació. Amb aquest objectiu es va constituir a la fi de novembre la comissió permanent de seguretat, que aborda de forma integral totes les problemàtiques existents, des de la venda de la droga, sorolls i brutícia nocturna, fins a l'elevat nombre de xiquets no escolaritzats o el problema okupa. En aquest últim aspecte es va donar ahir un primer pas amb el desallotjament de cinc persones de dos habitatges municipals.

Agents de la Policia Nacional van desallotjar per manament judicial dos immobles municipals del Cabanyal en les quals hi havia cinc okupes, segons van confirmar fonts policials. Aquestes cinc persones no van mostrar resistència i van abandonar el lloc després de requerir-li-ho la Policia.

Els dos habitatges es troben situats en el carrer La Reina i el carrer Barraca, i estan incloses en el programa ARRU (Ajudes per a la Regeneració i Reorganització Urbana). A primera hora d'ahir, agents de la Policia Nacional, en una actuació que va comptar amb la col·laboració de la Policia Local, es van traslladar fins al lloc i van identificar a cinc persones que habitaven en aquests domicilis.

En comprovar que aquests cinc individus no acreditaven el títol de la propietat de l'habitatge, els agents els van demanar que abandonaren el lloc, cosa que van fer sense oposar resistència.

Sobre aquest tema, l'alcalde de València, Joan Ribó, va manifestar en declaracions als mitjans de comunicació que no es tractava de cap família i va justificar aquesta desocupació en què han d'entrar els arquitectes a aquests habitatges per a poder rehabilitar-los i que passen a ser domicilis socials.

“Faig una valoració positiva (del desallotjament) perquè és imprescindible perquè els arquitectes puguen fer els projectes de rehabilitació”, va afirmar. “Són habitatges que seran socials, de caràcter públic”, va afegir l'alcalde. De fet, Ribó va subratllar la necessitat d'augmentar el parc municipal d'habitatges per a fer front a emergències de tipus social.

Per la seua banda, la regidora de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato, va manifestar que es tracta de “recuperar aqueixos habitatges i edificis municipals per a donar servei als veïns del barri que és, en definitiva, l'objectiu d'aquest nou Govern”.

De la mateixa manera, va recordar que aquesta operació s'emmarca dins de la taula de coordinació integrada per les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat i la Policia Local. Menguzzato va insistir que es tracta de recuperar el barri “perquè la gent puga viure com en qualsevol altre lloc de la ciutat”.

Les actuacions de la comissió interdepartamental se centren, d'una banda, a garantir la presència policial en el barri de forma dissuasòria, alhora que s'actua sobre les necessitats de tipus social realitzant un diagnòstic periòdic de les necessitats i una avaluació de les mesures aplicades.

Persones sense sostre o “de família bé”

L'alcalde de València, Joan Ribó, es va referir a aquesta problemàtica en una entrevista concedida a 20minuts fa un any. Llavors va quantificar els habitatges okupats en el Cabanyal en “uns 150”, però diferenciant dos tipus: “gent en risc d'exclusió social i un altre tipus d'ocupació per part de joves de família bé. Contra aquests últims anem a anar”, va dir.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento